| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2003-11-13 00:00:40 Witam
Mam maly problem jak ruszam szybciej malcem cos sie dzieje, cos strasznie wali i trzesie kaszlem (nie jest to skrzynia walaca o bude) tak jakby cos mialo luz strzela jakby zebatki przy ruszaniu i ostrej zmianie biegow, wymienilem zabieraki przeguby sprawdzilem zebatke na mechanizmie roznicowym i ok cala zeby ok, nie wiem moze cos z przeniesieniem napedu z przegubu na piaste aha kaszel ma przejechane ponad 150 tys i raz tylko byly wymieniame lozyska z tylu co to moze byc Pomocy |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-11-13 00:05:52 ja obstawiałbym poduszki ppod skrzynią...ale moze sprężyna z silnika jakaś wyrechtana...kurcze nie wiem co jeszcze |
Putin Kraków | 2003-11-13 08:03:44 zależy co nazywasz szybkim ruszaniem.. jak dajesz na 3tys obr i puszczasz sprzeglo to musi kaszlem telepac. tak samo jak "strzelisz" ze sprzegła przy zmainie biegu |
seba126 Fiat 125p Piekary Śląskie | 2003-11-13 10:56:09 mialem podobne "efekty" i byly to poduszki pod skrzynia i sprezyna silnika |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2003-11-13 11:10:31
|
Chrostek F&F Sympatyk ![]() BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-10-17 14:16:59 Dołaczam sie do watku
u kumpla w malcu tylko ze na 1'nce jest OK natomiast na wstecznym cos wali w okolicac tylnego prawego koła, przy szybszej jezdzie po dziurach (Polskich drogach) tez stuka, macie jeszcze jakieś pomysły co to je? |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2004-10-17 17:23:38 stawiam na docisk |
Chrostek F&F Sympatyk ![]() BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-10-17 19:33:20 zapomniałem dodac, ostatnio całe sprzęgło było wymiene na nowe i przestało szarpac jak keidys, a teraz stuka, i tylko na wstecznym i na wartepach, moze coś z zawieszeniem??wahacze są ok, moze macie jeszcze jakieś propozycje?
[ wiadomość edytowana przez: Chrostek dnia 2004-10-17 19:34:20 ] |
-maly- F&F Sympatyk Fiat 126p Kraków | 2006-02-20 23:04:14 odswierzam bo pojawił sie nowy problem.. Przy ruszaniu ostrzejszym słuchac dość głosne stuki, czasem przy jeździe na wyższym biegu na dziuże też stuknie, skrzynia na trzech poduszkach ( dwie nowe po bokach i jedna stara scięta pod spodem), biegi wchodza jakby guma tarła o gume ( dzwięk i takie troche wpychanie biegór na siłe - zwłaszcza wstecznego ) jak odkręcałem spręćyne zawieszenia silnika i potem wkręcałem spowrotem musiałem dociągnąc silnik do pasa tylnego aby mozna było wkręcić srube i dlatego podjerzewam iz może to być włsnie kwestia krzywego wkręcenia całego układu napędowego.. czy jest to możliwe? macie jakieś inne propozycje co moze byc? acha co ciekawe na innej skrzyni( jeszcze na 704 wczesniej ) miałem podobny efekt i podejrzewałem poduszki ale teraz nie dośc ze inna skrzynia to jeszcze nowe poduszki... ehhh pomózcie |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-02-21 00:07:25 wiesz co psrawdź czy masz dobrze zabieraki podokręcane bo ja miałem tak ostatnioi co się okazało: miałem poluzowane śróby i zabierak tak walił;/ |
Smutny_Gizd F&F Sympatyk drutwagen Allenstein, Ostpr. | 2006-02-21 08:26:01 Te różne stuki i chroboty w kaszlu mogą mieć milion przyczyn, często za cholerę nie daje się zdiagnozować co się dzieje, pozornie wszystko wygląda w porządku. Sam się duuużo z tym nawalczyłem. Jedyny sposób to postarać się wyeliminować możliwie wszystkie luzy w ukł. przeniesienia napędu, zadbać o sprzęgło i zawieszenie zespołu napędowego, po prostu zrobić generalny remont |
zadi F&F Sympatyk 125p i 126p Kraków | 2006-02-21 10:11:40 co do stuków to miałem tak samo, ale biegi wchodziły w miare dobrze. kiedy juz doalem sobie z tym spokoj musialem wymienić tarcze sprzegla z tej okazji ze byla tak wyslizgana ze ledwo do domu dojechalem, no i eureka,przestało walic na wstecznym i na wybojach. nie wiem czy to zasluga tarczy,moze przy montazu silnika cos sie poprestawialo i jest ok, nie mam zbyt duzego dosw w tym temacie. |
misiek_123 Otwock/wwa | 2006-02-21 12:05:24 Miałem cos podobnego stukało mi jak daem ostro na wsteka albo na dziuraqch szukałem wszedzie prawie poł samochodu rozebrałem a okazało sie ze nie była załozona ta guma która jest miedzy blacha mocujaca silnik a belka....kupiłem zamontowałem i juz nic nie stuka hehe sprawdz moze to to![]() |