| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-12-01 22:37:07 ten piedolnik to do ustawiania skad zasysa powietrze zza akumulatora lub znad kolektora (hot<->cold) tam jest napisane pewnie na zieme znad kolektora ustawiasz a na lato zza akumulatora
a bedzie sie mozniej grzała jak własnie przestawisz tej cwancyk na filtrze ![]() |
Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2005-12-01 22:45:00 co do tej magicznej wajchy to powinienes dac teoretycznie do gory, wtedy zasloni dolot zimnego i bedzie ciagle przez rure z nad kolektora cieple powietrze. pisze teoretycznie bo w zime niby powinno sie tak robic.
ja mam w ładnej gaz i jestem zdania (nie tylko z gazem tak jest ale i z benzyna) ze cieple powietrze gorzej miesza sie z mieszanka i nie mam tej rury odchodzacej z filtra nad kolektor i ciagnie mi z tamtad powietrze zimne, a nie ciagnie przez ten otwor skierowany do przodu bo jak masz LPG w samochodzie to ped powietrza wpycha powietrze do gardzieli i przez to wytwarza sie tam mniejsze podcisnienie i gaz jest zle zasysany przez silnik. kurde niejasno to napisalem ale chodzi o to ze w zime powinienes miec do gory a w lato na bok/dol. ale ja tak nie mam
a co do tej tektury to mozna to tak wyjasnic ze fuck-tycznie nie zdazyl sie nagrzac lub moze wiatrak wdmuchiwal powietrze i odbijal od tej tektury, nie wiem, ciezko wyczuc. wedlug mnie te wszystkie tektury to jakas pomylka, nie dosc ze moze sie to zapalic to przeciez gdy ma sie sprawny termostat to sie super szybko nagrzewa i cale tektury sa zbedne. czekam tez na odpowiedzi od innych bo sam jestem ciekaw jakie inni maja zdanie na ten temat |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-12-01 23:03:43 Witam
Co do przełącznika na filtrze, wajcha w dół, wtedy pobiera ciepłe powietrze znad kolektora wydechowego, dobrze jest jak jest załozona taka gietka rura, wtedy rzeczywiście silnik szybciej się podgrzewa zimą, wajach w górę(poziomo), wtedy powietrze pobierane jest zimne z króćca.. Co do przysłąniania chłodnicy, raczej sprawdż czy działa poprawnie termostat, jak działa wtedy niepotrzeben jest przysłanianie chłodnicy, ponieważ sprawny termostat wyłącza obieg chłodnicy w z cyklu rogrzewania silnika |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2005-12-02 22:37:40 Panowie ta wajch jest równolegle do płytki ograniczajacej dopływ powietrza do gaznika i jezeli jest poziomo do afaltu to jest zasysane powietrze za akumulatora jezeli obrócimy o 90 stopni i wajcha bedzie pionowo do asfaltu to wtedy ciagnie powietrze z nad kolektora.A jak dalej nie kumasz to zdejmij rure te co idzie za akumulator i wzrokowo sobie obczaisz |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-12-02 22:44:32
|
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-02-18 17:52:39 ja zawsze jezdzilem na cold. Podobno zimne jest gestsze, czyli lepiej dla spalania. W ogole nie mialem tej rory znad wydechu.
|
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2006-02-20 08:11:28 Tak jak Adasco pisze... |