Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2006-02-22 13:33:44 Witam
Już rzadko tu do Was zaglądam bo mimo iż posiadam espero to turlam się już czymś innym. A konkretnie to audikiem. Niestety w naszym dziwnym kraju nawet rozbijanie ubezpieczonych aut nie jest takie proste i nadal nie pozbylem się wraku samochodu. Teraz chciałbym juz go spieniężyć. Podaję poniżej link do aukcji. Aukcja to głownie tylko ogłoszenie no bo kto normalny licytuje auto ktorego na oczy nie widział ![]() http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87968230 wszelkich informacji udzilę meilem: przemek_w@o2.pl lub telefonicznie: 695880829 pozdrawiam PS.nie tęsknię za swoim espero ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-22 13:39:01 |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-22 14:34:32 "uszkodzone" to eufemizm ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-02-22 15:40:32 Przeciez widac, ze do lakierowania tylko jeden element, atrapa chłodnicy. Na masce lakier jest ok. ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-02-22 19:43:45 moze na części go zaczniesz sprzedawać??? ![]() reflektor od str. kierowcy masz dobry??? |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2006-02-23 07:07:44
Załatw mi (najlepiej za free) papier że go zezłomowałem to chętnie zacznę go sprzedawać na części. Więcej kasy uzbieram z części niż z całego. Reflektor jest cały. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-23 07:10:32
Jaki papier. Demontujesz wszystkie sprzedawalne elementy, a resztę zawozisz na złom. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-02-23 08:20:57
Dokładnie! niektórzy w zasadzie to chcą tylko wycinek karoserii z nr ![]() PS. Szukam dobrej i taniej tylnej blendy. Moja przełamala sie w połowie. ![]() |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2006-02-23 08:31:32 Dzis pomysle o Waszej propozycji. Rozeznam sie w temacie. Chce sie jak najszybciej pozbyc tego by w marcu nie placic drugiej skladki za OC.
A swoja droga to czym bylibyscie zainteresowani z mojego auta?? Niechcialbym sie bujac pozniej z czesciami przez 2 lata. [ wiadomość edytowana przez: Przemek-W dnia 2006-02-23 08:40:58 ] |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-02-23 08:43:57
Jak byś mieszkał bliżej, to sam bym go kupił i roztrwonił na części, ale sprawadzać autko praktycznie z drugiego końca Polski ..... ![]() Popytaj w urzędzie komunikacji gdzie możesz zezłomować wraka, później zadzwoń do złomiarza i zapytaj ile chce za kwit i co musisz im dostarczyć. No a resztę przechandlujesz, chyba, że mieszkasz w bloku i nie masz gdzie tego rozbebeszyć, to już inna bajka.... |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2006-02-23 08:50:54
Ty już ten lewy reflektor zostaw w spokoju ![]() ![]() |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2006-02-23 09:23:07
Zadzwonilem i oficjalna wersja jest taka: Aby zezłmowac auto musze przynajmniej 90% calosci, dowod rej. i wlasciciela dostarczyc na złom ![]() Nieoficjalnej wersji to raczej przez telefon nie poznam. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-02-23 10:51:37
Wg mnie jeśli jest tak jak napisaleś to złamano podstawowe konstytucyjne prawo - prawo własności. Prawo własności pozwala mi rozporządzać rzeczą wg własnego uznania i nic nikomu do tego co z rzeczą zrobię. Zechcę z karoserii zrobić kwietnik - gówno to władzę obchodzi. Zechcę spalić w piecu - moja sprawa. Rozebrać na części i sprzedać - moja sprawa! Zgłoś sprawę do TK, albo wymontuj z auta co się da, a do bagażnika i w podłogę wlej betonu, żeby masa się zgadzała. Niech się złomiarze martwią. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-02-23 11:13:04 Zawsze możesz też spisać umowę kupna-sprzedaży z janem kowalskim lub innym nowakiem , pesel też jakis wymyslisz. Samochodu wtedy juz oficjalnie nie masz więc nie płacisz za niego, a części możesz sprzedawać.
Kiedyś nie mieli żadnej ewidencji (jeszcze 3-4 lata temu),teraz jeszcze lepiej się upewnij. Sprawdzone ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-23 11:30:53 Ubezpieczyciele ewidencję mają... za 3 lata się zoreintują, a Ty wtedy powiesz, że był jakiś gościu, kupił, zapłacił, ale nie pamiętasz jak wyglądał itp. itd. |
LOST ESPERO 2.0 CD POZNAŃ | 2006-02-23 12:56:38 no nie wiem czy koledzy maja racje
duzo wam wyjasni ten link ECO CARS poza tym wedle mojej wiedzy przekroczenie terminu zaplaty o 14 dni za OC skutkuje kara w wysokosci cos kolo 2000zl pozdrawiam |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-02-23 13:13:26 Mialem podobną zabawę z esperakiem którego kupiłem na części....
Żeby nie płacić OC musisz auto wyrejestrować, a żeby wyrejestrować musisz je zezłomować..... tak wygląda cała procedura.... i teraz tak jezeli porozbierasz auto to musisz później za każdy brakujący kg w stosunku do masy auta wyjeżdżającego z fabryki dopłacić w zalezności od złomowiska od chyba 3zł do nawet 10 zł.... chory przepis....... gosć ze złomnicy doradził mi żebym sprzedał auto fikcyjnej osobie... pociął je i przywiózł im jako zwykły złom......... jeżeli ktokolwiek by Cię zaczął ścigać to pokazujesz mu umowę że sprzedałeś auto..... oni ją biorą i ty się już niczym nie martwisz... przecież to nie twoja wina , że ktoś wpisał błędne dane ![]() niestety w tym pojebanym kraju jak nie kombinujesz to nie przeżyjesz....... mnie sie udało sprzedać całego wraka handlarzowi..... cudów nie zarobiłem na tym ale cieszę sie że mam święty spokój........ POZDRO |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-02-23 13:24:12 sorki , ze sie glupio odezwe...
ale co ty czlowiek myslisz??? dzwonisz i przez telefon lewy interes chcesz alatwic??? jaja se robisz czy co?? czy ty bys przez telefon powiedzial cos za co mozesz isc siedziec??? pojedz na zlom i powiedz jak sprawa wyglada i wtedy dostaniesz konkretna propozycje.... poza tym podejdz do jakiegos zlomiarza i powiedz , ze dajesz mu np. szyby , a on z toba podpisuje umowe ze wzial wszystko ![]() ps. 10 zeta za kilkogram , to nie jest zle, pogoń mi lusterko lewe ( malo wazy , a uczciwa cene Ci dam ![]() |
Przemek-W ESPERO 1.8 CD LPG Olsztyn | 2006-02-23 14:42:43
Dzwonilem by dowiedziec sie jak to prawnie wyglada. A jak interesy zalatwiac to ja wiem. Podaj te uczciwa cene za lusterko. |