| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-24 18:30:59 Na dniach jade na "ranczo" I pytanie do wszystkich którzy już coś podobnego robili: czy na któreś elementy (tapicerka, deska) są jakieś specjalne patenty, sposoby o których powinienem wiedziec zeby sie nie meczyc pół dnia i nic nie rozwalić? Jak macie w tym doświadczenie to rzućcie radą - wszystko sie przyda. Zamierzam również poprawic wszystko pod maską - przeczyścić wszytskie styki, poprawić masy bo od kierunków po wskaźnik paliwa wszystko nawala, odnowić wszystkie skorodowane elementy, wyczyścić przewody, może troche silnik umyć itp. I tu też mam pytanie: jak sie wyciąga przednie reflektory i kierunki? I jeszcze troche inne pytanie: czym sie roznia resory od sedana od tych z kombi? Domyslam sie ze sa troche twardsze i pewnie tez wyzsze - czy na zwyklych amorkach bedzie wszystko gralo? |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-24 20:31:23 tapicerke boczną łatwo sie ściąga. Tu chyba niewiele jest do pisania - odkrecasz rączki, sciagasz blokade korbki do szyb ( najlepiej wydlubac ja srubokrętem ) i tapicerka schodzi. Deske rozdzielcza latwo rowniez sie demontuje. Musisz najpierw wyciagnac zegary. A pozniej te wszystkie ruruki od dmuchawy zdemontować przykrecane sa od dołu chyba kluczem 8. I pozniej juz bezproblemu sciagasz tapicerke podnosząc ja do góry. Silnika ci nie polecam myc bo jeszcze cos sie niedobrego stanie i zostaniesz bez samochodu.
pozdro |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-24 22:37:04
Papierem z najwiekszej rdzy musze a do konserwacji mam Kontakt Sprey (czy jakos tak) - jak dotad sie spisywał A co z reflektorami? Ogladalem to troche i ciasno tam strasznie, niewiele widac Jak by mi jeszcze ktos powiedzial cos o róznicy miedzy resorami... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-08-25 00:14:53
Aaa, take buty... Czyli to było to samo ci w sedanie tylko +trzecie pióro? Szkoda ze nie bede mial netu tam gdzie bede go rozbierał bo kto wie jakie jeszcze problemy sie pojawią...
Na kupno to mnie nie stać |