Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-02-17 09:21:31 poszukaj firm montujacych szyby i u nich popytaj o polerowanie. Da sie zetrzec nawet dosc glebokie rysy. Ja na wiosne jade, mam cos w podobie na przedniej szybie, a na tylnej to juz w ogole sajgon....
U nas robi to np JAAn |
![]() klakier--king SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 / Łada 2107 gdynia | 2006-02-17 15:40:53 Witam.
Mialem podobna sytuacje takze na przedniej szybie. Przez uderzenie kamyka wystrzelonego z pod opony auta pedzacego z przodu powstalo zaglebienie przez dlugi czas nie grozne, lecz z czasem szyba zaczela pekac, powstala malenka rysa i z czasem pokonywania wiekszej ilosci wybojow powiekszala sie. Na szczescie szyba ta jest zrobiona z 2-och warstw peknieta byla zewnetrzna. Na jakis czas wystarczylo wiertelko do szkla i nawiercenie otworku na koncu rysy co ja zatrzymalo ale zbyt plytkie nawiercenie rysa pokonala i dalem sobie spokoj, wymienilem szybe (po 270 000 km na autobanie i tak zajechana byla) lecz dowiercenie sie do 2-ogiej warstwy (wew) powinnko skutecznie zlikwidowac problem (prawo fizyki) poki jest maly. Pozdro. |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2006-02-17 16:56:25 Nie no to jest taka powierzchowna rysa. To napewno nie jest pęknięcie. No z resztą jeszcze się dziś temu przyjrzę. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-02-17 21:24:28 no to wymiana. Poczekaj do wiosny i wstawiaj nowa, wraz z uszczelka. |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-02-17 22:39:32 raz polecasz polerowanie, a teraz wymianę ![]() przecież napisal,ze to zwykła rysa czyli zrób tak jak napisał Adas w pierwszym poście jedź do jaana,czy innego nordglassu pewnie będzie to kosztowac z 50 zł,ale przypolerują i będzie git |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-02-17 23:50:14 Kurde, grzesiu, zle doczytalem. Zrozumialem, ze "to jednak jest pekniecie" - stad wale o wymianie.
niewazne, mozg mi sie dizs zlasowal. |