MotoNews.pl

Nie moge otworzyc maski silnika:(heeeeelp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj niestety nie udalo mi sie otworzyc maski, nie moge pociagnac za raczke, tak jakby cos gdzies sie zakleszczylo...jak sobie przypominam to chyba otwarcie maski jakos od spodu jest niewykonalne...
co moge uczynic?zakladam ze maska nie zamarzla bo jeszcze 2tygodnie temu gdy byly wieksze mrozy otwieralem ja bez problemu...
pomozcie prosze!!

w nexii da sie od spodu maske otworzyc moze u nas tez ??

da sie napewno ..jak kiedys odpinalem linke od maski to specjalnie sie przyjrzalem czy gdybym zle zalozyl linke i nie mogl otworzyc maski to czy byloby inne wyjscie..z tego co pamietam jakos to wymyslilem na szczescie zalozylem dobrze linke wiec nei testowalem...ale na 99% sie da..zreszta musi byc przeciez opcja na wypadek gdyby linka pekla

jakby ktos mial jakis pomysl to bede strasznie wdzieczny...albo chociaz za opis jak wymieniales linke, co rozbierales...boja kurcze nie mam za nic pomyslu jak sie za to zabrac...

Jak na moje oko to napewno się da
Wystarczyłoby wleź pod auto (najlepiej w kanał - wygodniej) i gmerać łapą między noskiem a chłodnicą.
Zamek mamy pod spodem - patrząc od góry - i wystarczy odciągnąć te łapę, za którą linka ciągnie.
Kiedyś wymieniałem trąbki w Espero to się przyjrzałem.
Nie miałem przyjemności (odpukać) tego testować.