Skąd ten olej??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam otóż cały czas mam zawilgocony aparat zapłonowy olejem skąd on się bierze i jak temu zaradzić.

Mam równierz problem z olejem w obudowie filtra powietrza.
Sprawdzałem zawór odpowietrzania skrzyni korbowej, wąż który idzie z poktywy zaworów do filtra powietrza, są drożne. Czytałem w postach że jest jeszcze trzeci wąż i jakiś trójnik, gdzie one się znajduja? Najlepiej na jakiś fotkach, silnik 1.6 16v
Pozdro

???

Przyłączam się do pytania - mam ten sam objaw.
Wydawałoby się, że to leci spod uszczelki pokrywy silnika - ale ta był wymieniana 2 miechy temu.

Podlacze sie pod posta. Juz kiedys o to pytalem. Wczoraj bylem u mechaniora w innej sprawie i przy okazji zagadalem o to. Powiedzial ze to z pod uszczelki pokrywy silnika. Ale jak widdac w poscie ponizej moze sie myslil klub moze u mnie rzeczywiscuie to jest to. Zreszat to ze wymienli uszczelke o niczym nie mowi chyba. Moze cos zle zmontowali.

Cały czas badam sprawę - ostatnio wytarłem wszystko elegancko szmatą i teraz podpatrzę skąd leci.

Daj znac na priv o swoim odkryciu.
Czekam z niecierpliwoscia

Uszczelka klawiatury też mam nowa. Dostałem od kolegi
zeberko (wielkie dzięki) taką wiadomość
Witaj mailem taki sam objaw z olejem w obudowie filtra az plywalo od oleju i troszke wilgotno bylo kolo cewki zaplonowej
wiec trzeba zdemontowac seperator oleju a znajduje sie on pod kolektorem wydechowym trzeba zdemontowac kolektor + nowa usczelka pod kolektor wydechowy a seperator oleju czyscimy benzyna a jesli to nie pomaga to trzeba go zalac beznyna i go wypalic w srodku. Dostałem też zdjęcie tego separatora

Po niedzieli spróbuje się tym zająć i zobaczymy czy pomoże

[ wiadomość edytowana przez: misio557 dnia 2006-02-21 16:57:07 ]