Pomocy! PO ZMIANIE FILTRA CIĄGLE GAŚNIE,NIE POMAGA REGULACJA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, zmienilem filtr gazu i teraz ciagle mi gasnie. Odpala z benzyny i elegancko przełacza na gaz ale ciagle gaśnie jak dojezdzam do swiatel i zatrzymuje samochod (nawet jak nie dojezdzam na luzie) Pomimo regulacji pokretla od obrotow biegu jalowego notorycznie gasnie(niestety tylko 1 pokretlo - stary reduktor). Podejrzewam ze czas na wymiane reduktora(3-3,5roku) ale czemu tak zaczelo sie dziac raptem po wymianie filtra... moga byc inne przyczyny? czy moze ruszyc srube na wężu idącym od reduktora do gaznika(nie wiem do czego jest ) a ta sruba do spuszczania syfu z parownika cos pomoze???

Instalka IIgen bez wtrysku silnik 1,4i

ZA WSZELKIE RADY WIELKIE DZIEKI I POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH LUDZI DOBREJ WOLI !!!!!!!

hm chyba cos nie tak masz instalacje drugiej generacji a masz waz z sruba? jesli tak to masz pierwszej generacji bez elektroniki, i sluzy ta sruba do dawkowania gazu, sam wymieniales filterek czy jakis gazownik? sprwadziles szczelnosc po wymianie? u mnie gazownik wymienial i "zapomnial" dokrecic sruby i gaz spierniczal spod filterka, spuszczenie syfu na pewno nie zaszkodzi a moze pomoc, ale rob to na goracym silniku, sprawdz ten filterek czy sruba od niego jest dobrze dokrecona i tam przychodzi taki maly oring tez sprawdz czy jest zalozony

zmienial gazownik, sprawdzal przy mnie - oblewal pianką i nic nie uciekało... w samochodzie tez niby nic nie czuc ale sprawdze czy nic nie ucieka. co do instalacji to jestem laikiem-dopiero zaczynam poznawac ten wynalazek moze porzadnie nie odkrecil zaworu na butli jutro zerkne..

Myslalem ze moze gaz do dupy z Shella ale dzis tankowalem na Statoil i to samo ciagle gasnie przy zatrzymywaniu...

Dzieki!

u mnie tez gazownik pryskal pianka a po 200 km musialem sam dokrecac bo sruba sie niby "poluzowala" sama wiec sprawdz lepiej sam, tylko nie przesadz i nie zerwij gwintu

jak ulatnia sie gaz spod filterka gazu to lepiej wymienić uszczelki na nowe