Silnik nie odpala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj rano spotkała mnie przykra niespodzianka, silnik nie zadziałał. zozrusznik ładnie kręci a mimo to silnik za nic nie chce odpalić, świece są nowe Motorcrawta, filtr paliwa też nówka. Jak może byc przyczyna tego że silnik nie chce odpalić, czyżby przewody wysokiego napiecia były do wymiany? Szukałem w archiwum, ale nic nie zanlazłem na podobny temat. POMÓZCIE!!!!!

Słyszysz pompę paliwa?

Jest słychać jak pompa paliwa się załancza.

jak riozrusznik kreci to do przewodow bym sie raczej nie przyczepial.

a ja właśnie przewody bym sprawdził.
za wielkich mrozów też tak miałem. kluczyk cyk, pompka fik, rozrusznik kręci i .... dupa z misia.
nic nie dało spinanie się kablami, mało dało przeciągnięcie na lince (podobno się tego nie robi z tymi silnikami) la holu objechaliśmy z kumplem osiedle w około i już bym dzwonił po mechaniorach, odpalam fajkę i myślę "... a zakręce jeszcze raz, a co mi tam i tak nie odpali..." kluczyk cyk, pompka fik, rozrusznik kręci i .... trzy gary zaskoczyły potem doszedł czwarty. ale się rozgadałem

zobacz przewody, takie moje zdanie

odlacz kostke (kolo filtra powietrza) i krec i trzymaj pedal od gazu w podlodze jak chcesz potraktuj go samostartem krec okolo 10 sekund jak nic to przerwa samostart nie w filtr tylko juz za filtrem i krecisz jak zacznie go brac to nieodpuszczaj jak odpali to swiece do wymiany jak nie odpali akumulator moze i kreci rozrusznikiem ale za malo napiecia daje i nie odpalisz (napisz wogle czy jak odpalasz to go szarpie czy calkiem nie gada)

Przy przekręceniu kluczykiem słychać tylko rozrusznik a silnik nawet nie pryknie, świece nie mogą być do wymiany powieważ są nowe.

Cytat:
2006-02-21 10:45:28, djdolar pisze:
odlacz kostke (kolo filtra powietrza) i krec i trzymaj pedal od gazu w podlodze jak chcesz potraktuj go samostartem krec okolo 10 sekund jak nic to przerwa samostart nie w filtr tylko juz za filtrem i krecisz jak zacznie go brac to nieodpuszczaj jak odpali to swiece do wymiany jak nie odpali akumulator moze i kreci rozrusznikiem ale za malo napiecia daje i nie odpalisz (napisz wogle czy jak odpalasz to go szarpie czy calkiem nie gada)

zrobiles tak jak napisalem czy poprostu ignorujesz rady ?? swiece mozesz miec nowe ale aku kreci ladnie ale ma za male napiecie podlacz sie do kogos niech potrzyma na obrotach a ty krec a po drugie nawet auto z salonu moze po 10 minutach sie zepsuc a co dopiero swiece juz widzialem swiece zepsute po jednym odpaleniu ale co tam
najlepiej by bylo jak by ktos przyjechal i Ci odpalil

ja bym siwiece wykrecil i sprawdzil iskre i zobaczyl czy paliwo dochodzi, ale to takie moje zdanie(acha i sprawdz czy ci gdzies powietrza nie lapie z boku)

Ja tak mialem na silnych mrozach raz nawet na linkce nie zapalil pewnie go zalalem ale na drugi dzien juz zapalil oczywiscie na linke