Uszczelka bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem następujacy, zbiera mi się woda w bagażniku, zlokalizowałem że w jakis sposób puszcza uszczelka bagażnika, tylko dzieje się to z prawej strony, podniosłem ja nie ma tam korozji wyczyściłem i dalej to samo...
teraz pytanie czy kupowac nowa uszczelką chyba 80zł czy próbowac na silikonie ja osadzić ? ma ktos jakies doświadczenia w tym wzgledzie? przejrzałem archiwum ale nie znalazłem za bardzo jak może być skuteczne zrobienie na silikon tej uszczelke.

Rozsądniejszym rozwiązaniem wydaje mi sięwymiana na nową.
Cóż z tego, że ją na sylikon osadzisz jak ona może być gdzieś pęknięta, przetarta lub po prostu już wygnieciona i nie przylega idealnie do klapy bagażnika.
Oczywiście możesz spróbować na sylikonie bo nic nie tracisz.
Jak pomoże to OK a jak nie to czeka Cię wymiana uszczelki na nową i czyszczenie krawędzi z sylikonu - a to nie jest już takie łatwe i przyjemne.

Cytat:
2006-03-11 13:14:26, krzychu_ch pisze:
Jak pomoże to OK a jak nie to czeka Cię wymiana uszczelki na nową i czyszczenie krawędzi z sylikonu - a to nie jest już takie łatwe i przyjemne.

Rozpuszczalnik do silikonow i szmatka, 5 minut roboty niczym sie nie ryzykuje (oprocz mozliwoscia zaoszczedzenia kasiory)

jełśi chodzi o montaz nowej uszczelki to po prostu się ja zakłada ona nie jest mocowana na żadnym kleju silikonie czy tym podobnych rzeczach? bo wyjmowałem jej kawałek narazie schodzi bez problemu az za bardzo bez problemu zero stawiania oporu.
Nie wiem może kupię nową bede miał święty spokój