Problem z komunikatem na wyświetlaczu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.Od kilku miesięcy mam Omege B założyłem jej lpg sekwencyjny i odrazu pojawił mi się na wyświetlaczu komunikat sprawdz olej .Czujnik mam ok. olej natomiast do wymiany za około 1000 km.Co może być za przyczyna? co robić?

moze poprostu sprawdzisz olej, moze masz ponozej polowy podzialki i juz bedzie Cie informowal

Stan oleju mam ok.Jak byłem na przeglądzie instalacji po 2000 km,gościu kazał mi zresetować komputer ale nic to nie pomogło komunikat jest dalej.Ukazuje się po przejechaniu jakiegoś tam odcinka i po wyłączeniu silnika.

Komunikat zniknoł po wymianie oleju i filtra

witam twój problem znikl ale przyczyna tkwi gdzie indziej wymiana oleju i filtru to nie jest to co myslisz ,ze nie masz komunikatu na wyswietlaczu tak sie sklada ze omega ma bardzo wysoko zamontowany ten czujnik ktory przesyła informacje o poziomie oleju do kompa pokladowego praktycznie to na bagnecie (miarka oleju) musi byc stan maksymalny wymiana oleju nic tu nie ma do rzeczy poprosty masz wlane wiecej oleju niz bylo przed wymianą jezeli poziom oleju znowu ci spadnie informacja znowu sie pojawi trzeba wtedy uzupelnic stan na max.. pozdrawiam ,, ALEX