W sprawie rozrządu !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Essi 1.3 Cl rocznik 1997.
Przymierzam się do wymiany rozrządu, nie wiem czy poprzedni wąłsciciel wymieniał .
Tylko się zastanawiema czy jest łańcuszek czy pasek??
I co muszę wymienić, i ile mnie to bedzie kosztowało????

Pozdrawiam

1.3 to łańcuszek bedzie

a tzreba wymienic tylko łańcuszek czy cuś jeszcze???
i gdzie mogę znaleśc potwierdzenie twoich słów że to łańcuszek???

Niech sie inni wypowiedzą. Łańcuszka się raczej nie wymienia tylko napinacze. Jeśli zaczyna dzwonić wymienia się właśnie je.

Na 100% łańcuszek ja mam z 95 tez 1,3 i 180 tys km przejechane bez wymiany .

Pozdrawiam

W tych essich się nie wymienia łańcucha. Powiedzieli mi to goście z ASO i kilku innych mechaniorów. A czemu chcesz wymieniać?

serurwus. Jeżeli masz łańcuszek to trzeba wymienić komplet /łańcuszek +koła/ a jeżeli masz pasek to tylko wymieniasz pasek. pozdrawiam

Masz na 100% łańcuch jeśli go nie słychać to nie rozbieraj szkoda kasy.

Łańcuszek masz na bank bo mam taki sam samochod co Ty - a jesli Ci nie dzwoni to po co wymieniac? lepiej daj mi ta kase bo musze amorki wymienic

Cytat:
2006-02-20 11:15:03, Miroslaw5 pisze:
serurwus. Jeżeli masz łańcuszek to trzeba wymienić komplet /łańcuszek +koła/ a jeżeli masz pasek to tylko wymieniasz pasek. pozdrawiam

a to ciekawe.. sam pasek powiadasz?? no to powodzenia..

nie wiem jak jest w przypadku łańcuszka, ale z paskiem jest tak, że wymieniasz nie tylko sam pasek ale i rolki napinacza i sprężynki - cały zestaw

w rozrządzie napędzanym paskiem zawsze Bezwzględnie !!!!wymieniamy pasek i rolki i napinacz, odnosnie napędu łancuchowego zdarza sie ze łancuch wytrzmuje tyle ile silnik lecz gdy dzwoni dokonujemy wymiany

No to może coś dodam od siebie. W silnikach 1.3 jest łańcuch i nie wymienia się go wcale. Nie będzie nawet dzwonił bo ma taki fajny mimośrodowy napinacz. W silniku 1.3 robimy tylko 3 rzeczy:
- wymieniamy olej
- wymieniamy świece
- regulujemy zawory

Ja mam również pytanie o rozrząd ale innego typu.Czy ktoś z was wymieniał rozrząd w TD w Krakowie w ABC Focus przy Al. 29 Listopada? Ile was to kosztowalo i przedewszystkim jakie wrażenia jeśli chodzi o warsztat i poziom usługi. Ewentualnie może polecicie jakiś jeszcze lepszy? No i ceny, ceny prosze uprzejmie.

masz raczej łańcuszek ale najlepiej to pojedz do najblższego sklepu motoryzacyjnego i oni ci powiedza> Pozdrowionka!!!!

masz raczej łańcuszek ale najlepiej to pojedz do najblższego sklepu motoryzacyjnego i oni ci powiedza> Pozdrowionka!!!!

Up - w związku z moim pytaniem

popieram kolegę mój kolo ma takiego 1,3 jak pojechał do mechaniora to go wyśmiał, daj sobi spokuj kolego napnij lekko i bedzie oki...
No chyba że masz najechane 200tyś to raczej proponuje wymienić
Cytat:
2006-02-20 23:04:14, docencik pisze:
No to może coś dodam od siebie. W silnikach 1.3 jest łańcuch i nie wymienia się go wcale. Nie będzie nawet dzwonił bo ma taki fajny mimośrodowy napinacz. W silniku 1.3 robimy tylko 3 rzeczy: - wymieniamy olej - wymieniamy świece - regulujemy zawory