Oświetlenie zegarów cz. 2 - ostatnia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś w nocy zakończyłem pracę nad zegarami. Polegała ona na wymienieniu wskazówek i podświetlenie ich, dodaniu kilku niebieskich diód i zrezygnowaniu ze światła padającego z góry. Efekt nie jest moze porazający bo nowe diody daja troche inne swiatło ale chyba ujdzie.

Mam tylko problem z temp. wskazówka bardzo mocno opada po wyłączeniu stacyjki, co widać na zdjęciu ponizej

Matomiast po właczenu stacyjki idzie w góre do stanu jaki widac na zdjęciu ponizej i tak juz zostaje nawet po rozgrzaniu silnika.

WIELKIE DZIĘKI DLA KOLEGI "S H E C K" za wskazówki dotyczące wskazówek (tulejki)

[ wiadomość edytowana przez: bagggio dnia 2006-02-15 00:33:12 ]

Rewelka Z wskazówką od temp miałem podobnie i pomogło pokręcenie ją do okoła kilka razy, tak jak by musiała znaleść swoje miejsce. Trzeba również uważać przy wkładaniu bo z tego co pamiętam jej położenie końcowe ustala tarcza zegara i trzeba ją odpowiednio głęboko wcisnąć. Na dole wskazówki jest jakby wystający "kołek ustalający". Nie mam teraz rozebranego żeby Ci pokazać

Mam tylko problem z temp. wskazówka bardzo mocno opada po wyłączeniu stacyjki, co widać na zdjęciu ponizej

za slabo wcisnąłeś wskazówke, ona po drugiej stronie ma takie cos wystajace jakby "bolec" i w tarczy zegara jest wyciety taki ogranicznik coś jak ćwirtka koła i na tym sie zatrzymuje (zaznaczone strzałką na zdjęciu). Jesli zalozyles inna wskazowke bez tego "bolca" to bedzie opadać.

efekt super
z kad wziales wskazoweczki?

Problem w tym ze nowa wskazówka nie ma ogranicznika. Dzięki panowie za podpowiec bo nie zauwazyłem ze na starej takie coś występuje. Trza cos wymyślić.

Mi tam sie podobaja te twoje zegarki... ale powiedz co ty tam masz tyle wyświetlaczy i przy szybie i pod radiem???

i wogule masz fajnie w tym twoim autko tak BLUE-RED

kolego

z tego co widze to u kolegi BAGGGIO u gory pod szyba ma zegarek a pozd radiem ma wmontowane (chyba) CB-RADIO. niestety modelu nierozpoznaje ale na 90% jestem przekonany ze to jest to.

pozdro

Dokładnie u góry zegarek a pod radiem CB "tti TSB 770"

baggio
powiedz mi jaka masz antenke bo przegladam twoj profil i jej niewidze???
a co do podswietlenia w CB masz zajefajne zrobione jak zreszta w calym aucie

moje CB (president jackson) jest widoczne w profilu (foto) ale do tego pod deska obok kiery jest jeszcze małe co nieco 747 w aluminiowej obudowie, ktore daje w antenke jakies ok 100WATT bo z samego radia idzie male 20WATT(obecnie skrecone do 11WATT żeby nie spalić dopałki ).

sorki za te kable na widoku ale to dlatego ze radio jest czasem przekladane do samochodu sluzbowego....

pozdro

--------------------------------------------------------------------------

używaj CB-RADIO.
Niedaj sie złapać misiakom!!!

[ wiadomość edytowana przez: gigi24 dnia 2006-02-23 19:48:19 ]

Antenkę mam midland ml-145, a z CB to ja nic nie kombinowałem ono ma takie podświetlenie choć ostatnio chodzi mi po głowie zeby zrobić przyciski na czerwono.

bardzo fajny efekt !!!

Ps: red-blue rulezz