MotoNews.pl

Zablokowany centralny zamek , PILNE !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Szukałem na forum i nie znalazłem.
Proszę o pomoc.
Padł mi akumulator, chciałem zdjagnozować przewody, żaróweczki itp. Niestety, podszedłem dzisiaj do wozu i próbuję przekręcić kluczy. I nic , nie zareagował. Okazało się że prawdopodobnie prawy zamek blokuje na stałe central (kilka razy wcześniej tak mi robił) niestety , przekręciłem go nieświadomie i potem padł akumulator.
Pytanie brzmi.
Czy można w jakiś sposób bez uszkodzeń otworzyć maskę z zewnątrz (podładowac akumulator) czy ew. w jakiś sposób otworzyć drzwi. Przez bagażnik raczej się nie dostanę , kanapa nie jest składana (skóra)
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-03-31 20:59:34, grzesiekswiader pisze:
Witam ! Szukałem na forum i nie znalazłem.

To cos slabo sie starałes..

1

2

3...tu to juz max jest

itd...
Panie litosci...

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2007-03-31 21:56:14 ]

ja nie znając forum mając 2 dzień auto miałem podobnie..wczołgałem sie pod auto,i jakoś podłączyłem prostownik pod aku i sie naładował i otworzyłem bryczke..Otworzysz normalnie podnosząc klamke,lub od strony pasażera podobnie.Pozdro

Dobze jest jak się zanim stanie taka sytuacja to se poczytamy gożej jak masz 15 min. do roboty a spużnić się nie mozesz i na parkingu żadnego chłopa z kablami i autem.

Ja do tego tematu chciałem zapytać o jeszcze inną sprawe mianowicie w moim E30 nie mam możliwości otwarcia drzwi kluczykiem gdyż kluczyk zwyczajnie nie pasuje zarówno do jednych jak i do drógich drzwi. Co może być przyczyna?? To jest od początku jak go kupiłem. Czyżby wymieniane wkładki albo uszkodzone?? Kluczyka nie da się włożyć do zamka. Porażką właśnie będzie kiedy padnie mi któregoś pięknego dzionka akumulator wtedy dopiero będę miał problem. Dlatego pytam za wczasu

Na moje oko to albo wkładki były wymieniane albo kluczyk jest dorabiany. Ja w rekinie mam podobnąsytuację. Jak go tylko kupiłem dorobiłem sobie nowy kluczyk, bo stary był już dosyć mocno wyeksploatowany. Co się później okazało nowym nie mogłem odpalić silnika (nie można było przekręcić stacyjki) Przyczyna była taka, że stary kluczyk był już tak wytarty, że przy dorabianiu nowy różnił się od oryginału. Dopiero jak go trochę "doszlifowałem" iglakami (podpiłowałem ostre krawędzie) zaczął "otwierać" zamki

Tylko u Ciebie w porównaniu do mnie kluczyk mogłeś zapewne włożyć do zamka tylko poprostu nie mogłeś go obrócić a u mnie klucza nie da się włożyć. Klucz pasuje tylko do stacyjki i korka wlewu paliwa i obraca się bez zarzytu nic się nie zacina. Muszę sprawdzić jeszzce tylko jak sytuacja wygląda z zamkiem bagażnika bo tego jeszcze nie sprawdziłem. Ale chyba faktycznie wygląda na to ze wkładki są chyba wymienione

Cytat:
nie mam możliwości otwarcia drzwi kluczykiem gdyż kluczyk zwyczajnie nie pasuje zarówno do jednych jak i do drógich drzwi

Może to nie jest twój samochód.

Nie no aż tak źle to ze mną jeszcze nie jest myśle

Witam !
Dziękuję bardzo za pomoc.
Nie wszystkie metody zadziałały, pomogła ta z aku z zewnątrz przez lampkę bagażnika. Ale co do tej metody mam małą uwagę. Trzeba zwrócić uwagę na plus i minus prądu , żarówka niestety działa i tak i tak. a w momencie podlączenia odwrotnie nic nie zadziała.
Co do metody "podniesionej klamki" to niestety żadnego efektu.
Małe usprawiedliwienie co do tego że nie znalazłem pomocy na forum. No cóż , chodziło (tak jak ktoś napisał o czas) ale też o przeszukiwanie tematów które nie zawsze brzmia jednoznacznie.
Przepraszam za zawracanie głowy, dziękuję za pomoc i mam nadzieję że innym to pomoże.
Pozdrawiam serdecznie

Robman a moze poprzedniemu wlascicielow probowali sie wlamac lub wlamali do samochodu rozwalajać zamki ?? z jednej strony podlubali, z drugiej ... i zamki trzeba bylo wymienić. Może ktos nie chcial sie bawić w koszta i nie wymienil wszystkich zamków i w stacyjce zostal oryginal lub na odwrót. Kto wie

pozdro

Wiesz co showman dla mnie to tez jest coraz bardziej prawdopodobne. Najgorsze jest to ze do klapy bagaznika tez nie moge wlozyc kluczyka no porażka po całości nie ma co wygląda na to że mam wszystkie zamki do wymiany. Bo w przeciwnym razie jak mi sie rozladuje akumulator to bede musial tluc szybke .

a ja po wlamie mam zaslepione wszystko lacznei z bagaznikiem.

w takiej sytuacji biorac pod uwage ze moze mi pasc akumulator wyprowadzilem zapasowy ukryty kabel +
a w razie gdy niedajboze padnie pilot z cetralnego najlepiej miec na stale wyprowadzony ze sterujacego zamka kabel z ukrytym mikrostkiem lub kontaktronem na magnes
wtedy tylko klikasz i wzbudzasz otwarcie centralnego i po problemie

Proste a jakze skuteczne przy niespodziankach

POLECAM i macie problem z glowy

Jak możesz to napisz trochę jaśniej jak to zrobić

Cytat:
2007-04-08 17:07:28, miciak pisze:
a ja po wlamie mam zaslepione wszystko lacznei z bagaznikiem. w takiej sytuacji biorac pod uwage ze moze mi pasc akumulator wyprowadzilem zapasowy ukryty kabel + a w razie gdy niedajboze padnie pilot z cetralnego najlepiej miec na stale wyprowadzony ze sterujacego zamka kabel z ukrytym mikrostkiem lub kontaktronem na magnes wtedy tylko klikasz i wzbudzasz otwarcie centralnego i po problemie Proste a jakze skuteczne przy niespodziankach POLECAM i macie problem z glowy

tak jest to dobre rozwiązanie jak się nie ma rygli i nie padnie aku tylko sam pilot.U mnie padł aku całkowicie podałem mu napięcie na centralny i nic bo były rygle.Wiesz jak się człowiek do roboty śpieszy to nie zabardzo mu myślenie przychodzi jak mu autko nerwa szarpie.Pod rozrusznik podpięcie prądu to najlepsze rozwiązanie tyle tylko że bmka stoi w kałuży a ty jesteś w garniturku i wtym przypadku dziękuje że jestem fanem CA bo odpiołem zasilający od wzmaka i wszystko ruszyło.Dobrym sposobem byłby jakiś patent mechaniczny na otwarcie dzwi

Poprzednim wlascicielem mojej Buni byl moj brat i wczoraj sie dowiedzialem ze kiedy On ja uzytkowal to byl w stanie ja otworzyc kluczem . Takze wychodzi chyba na to ze albo ktos po zlosci zapchal mi zamki albo Ktos probowal sie dostac do srodka. Ale podejrzewam ze jakby chcial sie dostac to napewno nie przez bagaznik bo w Coupe to raczej na niewiele by mu sie zdało. Takze podejrzewam raczej pierwsza wersje

PIETRAS mam ci cos jeszcze wytlumaczyc?

Dobra już nic.