Używane oryginały, czy nowe zamienniki??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Miałem małą stłuczke i musze wymienić kilka częśc blacharskich (maska, prawy błotnik). Czy lepiej kupić oryginalną blache np. na allegro, albo na giełdzie, która ma już pewnie z 10 lat. Czy może lepiej kupić zamiennik, który jest nowy i do tego o wiele tańszy niż używany oryginał.

Ja osobiście postawiłbym na urzywane, lecz oryginalne części blacharskie.Mam znajomego blacharza, i twierdzi on że oryginalne choć strarsze niż nowe zamienniki są trwalsze i mocniejsze niż zaminniki w razie kolejnego uderzenia.Odpukać!!!!!! w niemalowane...Wybór nalezy do Ciebie, radze poszukac na allegro, możesz trafić na taki sam kolor, czyli nowe zaminniki wyjdą drożej bo dolicz sobie koszt malowania tych dwóch elemntów+- 500 zł Poszukaj i napisz jak zdecydowałeś, jestem ciekaw .POzdrawiam.

na Twoim miejscu kupilbym uzywki. Po pierwsze są zrobione z duzo , bardzo duzo lepszej gatunkowo stali, są wykonane precyzyjnie, a nie jak polskie zamiennki +- kilka milimetrow i juz nie bedzie to samo.Trzy to to ze oryginalne czesci bmw sa z grubej blachy a polskie zamienniki z cienkiej itd. Radze Ci sie dobrze zastanowic.

kiedys wlasnie w golfie2 wymienialem prawy blotnik a ze bylem mlody i jeszcze glupi i koles powiedzial ze nowka to kupilem ale pozniej jak porownalem wagowo to zrozumialem jaki szmelc kupilem znaczy sie materialowo na szczescie pasował bardzo dobrze

zdecydowanie używane oryginały,są z grubszej blachy i dużo lepsze gatunkowo,nie wiem jak teraz ale kiedyś z nowymi zamiennikami blach był problem choćby dopasowaniem ich do reszty, chodzi mi tu o szczeliny itp.