MotoNews.pl

Autostrada A4 Kraków - Katowice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie uwaga na prędkość na uautostradzie A4 Katowice- Kraków jest zamontowana kamera która daje sygnał do policji którzy stoja na bramkach prawdopodobnie (99,9%)kamera znajduje się w rejonie Trzebini.

Ja wczoraj przez A4 w trzebini przeszedłem złoty 60 i nikt na mnie nie czekał na bramkach ???? Może ona jest ustawiona na pasie w kierunku Katowic ??? Jak ją ktoś zlokalizuje w okolicach trzebini to niech da cynk, zakleję jej "oko" jak będę miał chwilę wolnego

ja tez tam tne zawsze równo i nic... a przejezdam dosyc czesto na polibude do gliwic(praiwe codziennie) zawsze ok 150-160...dziwne

siema, no cos tam na nas patrzy bo śmigałem tam dwa złote i komus to nie spasowało, czekali na mnie weseli na baramce w strone Katowic, ale dostałem tylko 100PLN i poszłem jak przecinak uwaga na tą trase bo cos tam pachnie azylem

Cytat:
2005-09-07 09:23:48, dr_boom1 pisze:
siema, no cos tam na nas patrzy bo śmigałem tam dwa złote i komus to nie spasowało, czekali na mnie weseli na baramce w strone Katowic, ale dostałem tylko 100PLN i poszłem jak przecinak uwaga na tą trase bo cos tam pachnie azylem

No dobrze, ale nie pokazali Ci nic? To jak udowodnili prędkość?

Panowie z tego co mówili wczoraj to radar nie jest stały tylko przenoszony więc nie codziennie moga stać a tak na marginesie wczoraj w ciagu godziny złapali 40-stu żwawych kierowców

nie pokazali ale powiedzieli ze mozemy podjechać to mi pokaża zdjecia i bedzie wtedy 500PLN nie chciałem sie juz kłocic lepsza 100 niz 500 a fakt ze 2 paczki tam było

Jeżeli to coś jest przenośne i stoi samo w trzebini a oni są na bramkach to należy położyć to na "plecach" okiem do nieba i po problemie. Jak będą czekali w balicach to za płotem będą im delikwenci z foto lądować. Jak w katowicach no to mają nieco dalej.
Jakieś inne ciekawe pomysły na rozwiązanie problemu ?????

no bylo o tym w tv ze testuja fotoradar
taaak polozyc tylko myslisz ze ktos zostawi na pasie awaryjnym bez opieki fotoradar wart kilkaset tysiecy zl

ja mysle ze do bagażnika i wystawimy to na allegro moze ktoś kupi

Cytat:
ja mysle ze do bagażnika i wystawimy to na allegro moze ktoś kupi

No to jest nie głupie

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=663175

łapać za przekroczenie o 20 km/h i to jeszcze na autostradzie to jak dla mnie przesada....

Witam! Odnawiam temat bo inetresuje mnie ta autostrada dopiero teaz gdy mam jechać na narty na Słowację. Czy może mi ktoś odpowiedzieć czy autostrada omija juz aglomeracje Katowicką, tzn. czy smigam bezpośrednio z Wrocka do Krakowa? Aha! Jeszcze jedno moze ktos jechał z Wroclawia na Słowację do Zuberca? Lepiej przez Kraków, czy w Tychach juz sie na południe kierowac? Pozdrawiam i czekam na sugestie Mapy netowe pokazuje ze przez Kraków szybciej, ale czy aby na pewno

Prujesz cały czas z przyklejoną wskazówką do 130 km/h
W Katowicach, obok CH "3 Stawy" jest ograniczenie do 110 km/h
No i remonty drogowe na odcinku KAT-KRK

To tyle z tego co ja pamiętam.

Zupełnie zgadzam się z wypowiedzią kolegi DarasBB .... od Wrocka do Katowic jest OK. Z Katowic do Krakowa .....jakby inna droga

O.k. dzięki panowie. Czyli trasa jest w miare w porzadku. Szkoda tylko ze nikt nie ma praktyki w dojezdzie na Słowacje z Poznania lub Wrocka

Cytat:
2005-09-07 12:41:38, lukas101 pisze:
łapać za przekroczenie o 20 km/h i to jeszcze na autostradzie to jak dla mnie przesada....

tia
mnie już nic nie zdziwi bo dostalem mandat za 77 km
porazka