MotoNews.pl

Maly problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, jestem poczatkujacy i chcialbym zamonotowac sobie jakis sprzecik(chodzi mi tylko o przod) niemam kasy na zabudowe tylu(ale kiedys napewno cos z tym zrobie
chodzi mi o jakis w miare tani sprzet nie jestem audiofilem chodzi o to zeby gralo lepiej niz fabryka dala narazie chce jakies radio, glosniczki, no i wzmacnizacz tez by sie przydal.
myslalem o takim zestawie:
clarion dxz 728r
wzmak niewiem jaki
glosniki: myslalem o hertzach 165 alob o rainbow 265 slx
pomozecie poczatkujacemu
z gory dzikei za posty
aaa zapomnial bym do jakiego samochodu to ma byc" Hondzia civic 3 drzwiowka

No to na początku zacznij od odpowiedniego przygotowania drzwi (o ile jeszce nie masz tego zrobionego), a więc pasuje je porządnie wygłuszyć drzwi i dopasować dystanse z mdfu. Określ jeszcze mniej więcej budżet jaki możesz na cały sprzęt przeznaczyć...
Z tych głośniczków co podałeś to rainbow 265 slx chyba będzie lepszym wyborem....

chcialem sie zmiescic do 1000 ale wiem ze to sie napewno nieuda
samo radio kosztuje 650zł :/ chyba ze by cos innego wsadzic tez wmiare na poczatek... glosniki wiem ze jakos okolo 450zł te rainbow. a wzmak neiwiem jaki nadal... moze jednak jakies troche tansze radio by kupic?? i jaki wzmak pod te glosniki??
z gory dzieki za posty
nie chodzi ze napier*** bo takto kupil bym boszmany alob jakis inny badziew co slychac 3 ulice dalej, wazne zeby fajnie gralo za nie takie duze pienidze

z tego co sie orjetuje to honda Civic ma dosyc cienkie drzwi i mozesz miec problemy z pomieszczeniem tam glosnikow, ale mysle ze wystarczy zastosowac pierscienie dustansowe i wiekszego problemu nie bedzie. Co do radia to proponuje rozejrzec sie za jakiems nizszym modelem Clariona byle mial 2 pary wyjsc RCA a kaske zaosczedzona w ten sposob dolozyc do głosnikow albo wytłumienia drzwi Jezeli chodzi o głoniki to nie napisałes jaki model tych Hertz`ow? jezeli ESK to lepiej rainbow Chociaz w cenie rainbow`a mozna kupic doskonałe Proa Simplex 160

no z tym radio odtwarzeczem to ciezko bo clarion jest tanszy ale z jednym wyjsciem na wzmak a nie z dwoma, jak sa 2 alob wiecej to juz kosztuje tyle co ten model co podalem, wiec chyba z calriona sie nic tanszego z 2 rca niewybierze:/ a o tych dystansach tez myslalem, zakladajac ze zamontuje proa simplex 160 woogle jaki wzmak pod to??
bo jk bym wzio radio z jednym rca to potem jzu bym nie podlaczyl wzmakdrugie zeby byly pod sub, no i mam dylemat
dzikei za posty i licze na wiecej rad
pozdrowka dla wszystkich maniakow car audio

[ wiadomość edytowana przez: mlodyyy dnia 2006-01-19 23:55:42 ]

Jezeli myslisz nad Proa simplex to musisz pomyslec o dobrym jakosciowo wzmacniaczu, w tym przypadku bardziej liczy sie jakosc niz moc wzmacniacza, niestety ale razem z radiem, glosnikami i wzmacniacze ciezko bedzie ci sie zmiescic w 1000zl. mysle ze Audison RSx to jest takie minimum

czy taki wzmak audioson byl by dobry? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82067277
chyba jednak narazie kupie jakies radio z jednym wyjsciem na wzmak( narazie i tak niebede mial kasy na drugi wzmak i sub) a w przyszlosci sie najwyzej zmieni. wiec jakies radio tansze do tego glosniki proa alob rainbow ktorej kosztuja okolo 500zł do tego wzmak (jezlei ten byl by dobry) 300zł wiec wychodzi okolo 1200 z wytulumieniem,kablami.
myslici ze dobrze kombinuje?
aaaa i jeszcze cos: co sadzicie o glosnikach PowerBass PB-CK6 Chrome bo rozne opinie slyszalem i cena jest niezla?

[ wiadomość edytowana przez: mlodyyy dnia 2006-01-20 15:59:16 ]

cena jest dobra jak za głosniki tej klasy ale jak bym mial wybierac to jednak bym pupił proasimplexy Co do wzmacniacza to po co kupowac 2? mozesz kupic 1 ale 4-kanałowy Ten audison byłby dobry na sam przod Ale jezeli i tak i tak planujesz zakup subwoofera to ja radze kupowac sprzet lepszy ale stopniowo Nie wszystko naraz... Najpierw radio ( bo rozumiem ze nie masz ) Potem za jakis czas głosniki i wytłumienie drzwi, nastepnie wzmacniacz 4 kanalowy i potem subwoofer napewno taniej ciebie wyjdzie niz pozniejsza wymiana sprzetu

no wiesz chodzi o to zeby narazie miec cos lepszego niz fabryka dala ale tez nie badziew, a z czasem jak cos kasy odloze to bedzie sie wymieniac.
bo narazie to wiem ze napewno nieodloze tak kasy zeby kupic fajne radioza 1000zł potem glosniki jakies lepsze np infinity za 1000zł itd
wiec zrobic narazie przod taki jak pisalem czyli
Proa
ten audison
i jakies radio wmiare

Ja bym na Twoim miejscu zakupil pierw glosniki i lepsze radio a z wzmacniaczem poczekal jak bedzie kasa. Na radiu tez bedzie gral przyzwoicie.

siemka @LL
jestem jzu prawie zdecydowany na taki zestawik:
radio: JVC KD-SX 992
wzmak: BLAUPUNKT GTA 2 Limited Edition 375
glosniki przod: PowerBass PB-CK6v.2 Chrome
co wy o tym sadzicie??
na poczatek chyba niejest zle no nie??

Clarion byl lepszym wyjsciem od JVC

clarion jest drozszym wyjsciem. nie odrazu krakow zbudowano
kiedys sie dorobie lepszego sprzetu ale od czegos trzeba zaczynac.
a mysle ze ten sprzet nie ejst jakis tragiczny, spokojnie styknie do niezlego sluchania muzyczki

Wyglusz drzwi i bedzie napewno gralo lepiej!!

spoko dzrwi wyglusze matami alu. z tego co wiem to sa jakosciowo lepsze od innych. dzrwi pozadnie wyglusze bo wiem ze to sporo daje. i jakos wmiare bedzie gralo

Cytat:
2006-01-23 17:26:03, Ali-En pisze:
Clarion byl lepszym wyjsciem od JVC

nie ne nie nie kazdy clarion jest the best

(ps. to sprzet składany w tej samej fabryce tylko na innej tasmie produkcyjnej)

Cytat:
2006-01-23 22:10:44, arsen pisze:
nie ne nie nie kazdy clarion jest the best (ps. to sprzet składany w tej samej fabryce tylko na innej tasmie produkcyjnej)

Mercedesa A klasy i S klasy tez moga skladac w tej samej fabryce tylko na innej tasmie produkcyjnej....

Cytat:
2006-01-23 23:54:09, Ali-En pisze:
Mercedesa A klasy i S klasy tez moga skladac w tej samej fabryce tylko na innej tasmie produkcyjnej....

i oba beda niezawodne bezpieczne i wygodne tylko jeden z nich bedzie wiecej miejsca zajmował...

Cytat:
2006-01-24 10:21:51, arsen pisze:
i oba beda niezawodne bezpieczne i wygodne tylko jeden z nich bedzie wiecej miejsca zajmował...

Wychodzac z takiego zalozenia to kolega niech kupi radio firsta lub clatronica??

popadacie w skrajonsci w skrajnosc...
tu chodzilo o odtwarzacz JVC...
niemam kasy na clraiona, chyba ze znajde jakas okazje to wtedy kupie, ale wydaje mi sie ze znaczne o dtego JVC.
wkoncu nie ejst to jaki tandetny sprzet.wmiare gra i funkcje tez ma niezle. tym bardzie ze za clariona sie placi wiecej za to ze to jest" clarion"