MotoNews.pl

Cieknie olej - wycena naprawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
no i kolejny problem z moim nowym nabytkiem (DF).
znika mi olej, na 200km poszło grubo ponad 0,5 litra.
widze że kapie na łączeniu skrzyni i silnika, ale nie jestem pewny skąd to leci. prawdopodobnie to simmering na wale.
jeśli przypuszczenia sie potwierdzą to ile może kosztować jego wymiana?? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie, bo nie wiem na jaki wydatek sie przygotować

troche bedzie, skrzynie trzeba zdjąć

-----------------
FSO Seicento 19.06.2005
www.centomania.pl

Zdrowo musi leciec ten olej jak tyle zeszło...Obawiam się jednak,że nie wszystko wyciekło lecz poszło ze spalinkami
Skończył się olej - nie olej,dolej

Cytat:
2004-04-15 18:37:43, SPAjK pisze:
troche bedzie, skrzynie trzeba zdjąć

Albo silnik wtedy łatwo powymieniasz wszystkie uszczelki.

Czeka mnie to samo i czeka mnie to niedługo, ale sam wymienie bo w ASO 300 zażyczyli sobie, a jeśli chodzi co wyjąć, to wolę szkrzynie, ponieważ silnik jest jednak trochę cięższy.

Też mi ciekło na simmeringach.... mechanik wymienił mi wszystkie bodajże 3 , pasek rozrządu...uszczelkę pod kolektorem....i za wszystko wziąl 150 zł.. (i zrobił dobrze)Części sam kupiłem...

Z mojego agregatu ciekło ze wszystkich możliwych miejsc. Po wymianie wszystkich możliwych uszczelek i simeringów na przełomie listopada i grudnia w koncu zobaczyłem jak wygląda suchy silnik. Nawet miska olejowa jest sucha i dzięki temu wreszcie mogła zacząć sobie rdzewieć. Niestety w 125p taki stan nie może trwać zbyt długo, tylny uszczelniacz wału znowu poleciał (drugi od kwietnia zeszłego roku). Inna sprawa, że nie plami pod samochodem a i zużycie oleju mimo defektu jest pomijalne.

Witam
2,5 roku temu, jak jeszcze miałem Fiacika to po kupnie też wymieniałem simmeringi, a przy okazji łożyska na wałku. Mechanior wziął 150 plus koszt części.

Również i moją czekloladkę dopadła taka awaria

napiszcie w co muszę się zaopatrzyć aby w momencie kiedy będę miał skrzynie wymontowaną czegoś mi nie zabrakło? proszę o listę z jaką udam się do sklepu