Nowe i stare Bingo-S

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Bingo-S bez funkcji awaryjnego uruchomienia na gazie...mod z 2004rok Czy użycie oprogramowania Sterującego Bingo-S 3.07 spowoduje możliwość dodania tej funkcji w centralce gazowej i czy to nowe oprogramowanie może służyć do strojenia tej centralki?

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: GasBoy dnia 2006-02-07 14:29:51 ]

Pewny nie jestem na 100%, ale najprawdopodobniej soft krzyknie "niezgodność wersji". Poza tym jeśli w "stałym" sofcie kompa nie ma opcji awaryjnego uruchamiania, to PC-tem tego nie dodasz (w każdym razie nie tak jak to sobie ewentualnie wyobrażasz).

Niezgodności na pewno nie będzie ale awaryjnego odpalania nie uruchomisz. Wiem bo mam taką sytuację i próbowałem. Po prostu ptaszek przy pozycji awaryjnego odpalania jest nieaktywny. A szkoda!!!!!

W takim razie jak wygląda sprawa wymiany oprogramowaniania w centralce? .... skoro mozna to robić w telefonach GSM...i tunerach satelitarnych, to zapewne można też i z centralką do gazu...chyba że się myle i jest jakaś znacząca wewnętrzna różnica w elektronice między starym a nowym Bingiem-S ?

[ wiadomość edytowana przez: GasBoy dnia 2006-02-07 14:52:59 ]

Aż tak obeznany to nie jestem i nie wiem czy KME zastosowało w nowym Bingo inny EPROM. Jeśli jednak jest on taki sam to jedyna możliwość zmiany wewnętrznego oprogramowania to zaprogramowanie tegoż EPROMU na specjalnym programatorze. Zdobyć taki programator to w sumie pryszcz, gorzej z plikami wsadowymi, chociaż ostatecznie można pożyczyć od kogoś kto ma nowe bingo zczytać wsad i wrzucić je do Twojego układu. Myślę, że dla jednorazowej operacji jest to całkowicie nieopłacalne i szybciej i taniej będzie skontaktować się z KME i poprosić ich o aktualizację oprogramowania, ewentualnie wymianę kompa.

Wysłałem swoją prośbe do KME...ciekawe co mi odpiszą

Witam mam Bingo S4 zamontowane w 2005 poruszyliście ważny dla mnie problem, chciałbym się dowiedziec co trzeba zrobic żeby awaryjnie uruchomic instalacje gazowa (samochód zapalic odrazu na gazie ??) Z góry dziękuje .

Ja wysłałem sterownik do KME i bez problemu wgrali nowy soft