| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
xamsa Opel Omega B Caravan Stalowa Wola | 2004-11-15 13:43:59 o ile mi wiadomo gdy wlaczamy samochod i automat zmieni paliwo na gaz ( zwykla pompa paliwa caly czas chodzi )
- co myslicie o zrobieniu takiego przycisku albo nawet automatycznie zeby po zmianie na gaz wylaczal ta pompe ? nie zaszkodzi to silnikowi albo cuuś |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-11-15 14:33:58 Ktoś mi powiedział że paliwo które jest w obiegu chłodzi wtryskiwacze.. Kiedy odłączy się pompę mają tendencję do zapiekania.. Słyszeliscie o tym? Coś nie bardzo chce mi się wierzyć!?! |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-11-15 14:39:40 A jak masz zrobione?
Jak można to zrobić bez włażenia pod Omę i robienia obejścia na zasilaniu, ciągnięcia kabli do kabiny (o wyłączniku nie wspomnę) Jest jakieś miejscew kabinie? np.w bezpiecznikach albo przekaźnikach. Moje "gazowe biedactwa" "zapomniały" o takowym, bo Oma wtedy nie miała zbiornika zamontowanego. Rozłączyli sobie wsuwki na zewnętrznej pompie i po sprawie. O dopasowaniu przewodów gazowych do przyszłego zbiornika też "zapomnieli" bo było łatwiej.A ja się musiałem potem męczyć, żeby nowa bańkę wcisnąć na miejsce. |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2004-11-15 16:04:39 U mnie bezpiecznik od pompy ma nr 18, jeśli dobrze pamiętam. Na klapce od bezpieczników jest oznaczony jako FI).
Swoją drogą, też jestem ciekawy, czy odłączanie pompy paliwa ma jakiś sens... |
kielkac | 2004-11-15 17:05:49 wydaje mi sie to troche bez sensu. tylko i wylacznie przy braku paliwa. ale z drugiej strony (nawet jesli jest benzyna) to przy rozlaczonej pompie ponoc cierpia wtryskiwacze. ja tam woze benzyny troche ponad rezerwe i nie kombinuje...
|
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-11-15 21:38:42
Lepiej zacznij bo to prawda. |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2004-11-16 08:06:45 hej, ja w poprzedniej omedze A miałem fabrycznie przez gazownika odcinane zasilanie do pompy w momencie gdy szeł na gazie, teraz w MV6 nie ale to zrobie z małym układem czasowym żeby przestawała pracować po paru sekundach dopiero, będe ją oszczędzął na ciężkie czasy |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-11-16 21:11:36
Wyjmij popatrz i zobacz w jaki sposób przepływająca benzyna odprowadza ciepło z wtryskiwaczy. |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2004-11-17 07:29:57 wiadomo że zatacza koło przez szyne ale przy tych ilościach ciepła i takiej w miare małej ilości benzyny to nie za dużo daje, procek w kompie ma lepsze chłodzenie |
lukaszzrr Opel Omega B Toruń | 2006-03-11 12:34:53 Witam
Ja słyszałem opinie, że to nie jest zbytnio dobry pomysł. Nie pamiętam dokładnie czemu, bo wtedy niezbyt się w to wsłuchałem, ale podobno ma takie rozwiązanie pewne niedoskonałości. Pozdrawiam |