Uniscan, tani kabelek do opelka i nie tylko.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak w temacie. po zainstalowaniu programu nalezy w jego folderze zmienic nazwe pliku CONFIG.DAT na CONFIG.DAR wtedy program bedzie gadal po angielsku.

Urzadzenie czyta auta do 2000 roku.
pozdr

PS. w paczce, program, schemat i wsady do proca i pamieci. Uniscan full pack

no to cos nie dziala ta strona

Oczywiscie nie mozna pobrac. Przekroczony limit transferu na republika.pl.

Napisz wiecej co to jest i do czego sluzy.

Jesli to jest rzeczywiscie przydatne do Omegi, wyslij mailem w celu zamieszczenia na serwerze lob.

Link dziala ale widze ze tam transfer jest nawet w ciagu jednej godziny ograniczony.
Wrzucam na FTP2 w zakladce arty/Kufcio, a na republice kasuje.

To jest cos jak KTS, obsluguje rozne sterowniki, ABS, AIR BAG,ECU itp w roznych markach takich jak :
Afla romeo,audi,BMW,cytryna,fiat,ford,lancia,merc,opel,peżociki,renowki, seaty i Volvo oraz VW.
Zaznaczam ze tylko do roku 2000.

Wiecej szczegółów na obdII pod haslami Uniscan, euroscan.

PS. Caly myk polega na tym ze sa dwa schematy, jeden na PIC'u drugi na ATmega, i wlasnie ten drugi wspolpracuje z programem po angielsku zas ten pierwszy na PICu tylko z softem rosyjskim.
Majac ten "lepszy" schemat z wsadami udostepniam go.
pozdr

[ wiadomość edytowana przez: kufcio dnia 2005-09-01 11:48:19 ]

Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

no i lipa ?? moze jakis inny link ? albo cos ?

Cytat:
2005-09-01 15:20:37, maestro_PL pisze:
Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

no i lipa ?? moze jakis inny link ? albo cos ?

Cytat:
2005-09-01 11:37:30, kufcio pisze:
Link dziala ale widze ze tam transfer jest nawet w ciagu jednej godziny ograniczony. Wrzucam na FTP2 w zakladce arty/Kufcio, a na republice kasuje.

a nie da się zrobic jakiegoś innego jezyka niż rosyjski ? uczyłem sie tego jezyka długo ale to było jakies 15 lat temu. Teraz to tylko po polsku lub angielsku.

po zainstalowaniu programu nalezy w jego folderze zmienic nazwe pliku CONFIG.DAT na CONFIG.DAR wtedy program bedzie gadal po angielsku.
Cytat:

DS.....czytaj od początku wątki...

sorry jakas zacma na oczy mi sie rzucila albo to piwo za mocne

Niby wyjaśniłeś, ale nie wyjaśniłeś. Gadasz slangiem , nie każdy jest na bieżąco. Co to jest:
- KTS
- PIC
- ATmega
- obdII

OK, program uruchomiłem i co dalej? Potrzebny mi jakiś kabel do złącza diagnostycznego? A może trzeba wykonać układ wg schematu interface.tif

Wyłóź to łopatologicznie od początku. Dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: Kartos dnia 2005-09-02 18:43:58 ]

Dokladnie tak jak napisales ,musisz zrobic interfejs wg schematu ,zaprogramowac eprom plikiem 24c32 natomiast procesor (atmega)plikiem at90 i jazda

a moze ktos sie podejmie zrobienia paru szt. tego kabelka przy wiekszej ilości wyjdzie taniej

Cytat:
a moze ktos sie podejmie zrobienia paru szt. tego kabelka przy wiekszej ilości wyjdzie taniej

No właśnie, a szczególnie to programowanie EPROMu i wgrywanie progr. do procesora jak Greg43 pisze.

Sądzę, że niewielu z nas ma takie możliwości.

PIC i Atmega to sa procki komputerowo programowane, OBDII to rodzaj zlacza samochodowego np w VW, AUDI itp ale mi chodzilo o www.obd2.pl
KTS to swego rodzaju kombajn do samochodow, niestety bardzo drogi... widzialem nowego 560 tke ( to wersja) za ...20.000zl i znalazl sie kupiec

Co do wykonania to robi to kolega "stasiu" z w/w serwisu a wlasciwie forum, niestety cena ok 500zl (tak cos slyszalem)

pozdr

eprom zwylkym JDM'em a atmege np. FUN programatorem, Jdm to koszt ok 6zl, zas FUN prg. ok 20zl. mozna kupic kombajn Willem za ok 100zl.

A jak ktos lubi majsterkowac z lutownica to programatory wykona za max 10zl

[ wiadomość edytowana przez: kufcio dnia 2005-09-03 12:54:13 ]

Najprostsze rozwiazanie to zamowic zaprogramowany np. http://www.swistak.pl/aukcje/1144800.html ,pozostałe elementy góra 30zł no i oczywiscie płytka .Także 500 zł to trochę jakby drogo

Czy jest tu jakiś profesjonalny elektronik który podjął by się zadania? Chętnie kupię taki kabelek ale bez przesady za 500zł! Na allegro jest euroscan za 800zł, lecz gdy nawiązałem kontakt z sprzedawcą zapytałem go dlaczego ten kabelek jest 10x droższy niż VAG ....bez odpowiedzi do dzisiaj.

Mogę spróbować podeślij na prive schemat, ale odpowiem dopiero za tydziń(0 czasu).
Mam funproga i trochę majsterkuje.

witam, a mam pytanie jak sie wchodzi w programie do Setup przez F2 to prosi o haslo - ktos je zna? pozdr

Przyglądam się tej dyskusji od samego początku ponieważ byłbym zainteresowany próbą zrobienia takiego kabelka i przetestowania OMESI ale czegoś tu nie rozumiem i stąd to pytanie : gdzie mogę pobrać Uniscan full pack?
Ponieważ pod wskazanym adresem nic niema, a FTP2 niewiele mi mówi.

pozdrawiam
-------------------
jakiś niekumek chyba jestem

Rycho jak mialem pod Nickiem LOB TEST tez nie mialem dostepu do FTP.. dopiero pozniej napisalem do URG i stalem sie membersem.
A ogolnie wejdz na www.bestiales.pl i po lewej wybierz FTP, poprosi cie o haslo, jesli bedziesz ok poda ci dane do logowania przez np. Total Comandera do FTP...

pozdr
PS jak nie pojdzie daj mail, podesle Ci (4mb)