MotoNews.pl

Koncowka wydechu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialem zalozyc sobie koncowke jakas "brzmiaca" ale mam obudowanego essiego "profil" a rura zakreca wylotem centralnie w dol
macie jakies pomysly spostrzezenia doswiadczenia w tym temacie ??
ewentualnie co i jakiej firmy pozakladac ??

Co to naczy obudowanego essiego?
Kup jakiegos ultera i Ci go odrazu zaloza.. Bedzie ladnie mruczal..

Cytat:
2006-03-01 13:25:20, open pisze:
Co to naczy obudowanego essiego? Kup jakiegos ultera i Ci go odrazu zaloza.. Bedzie ladnie mruczal..

no obudowany w sensie w spojlerze od dolu jest male wyciecie na rure a ona prosta nie jest tylko odrazu gieta w dol

bez cięcia i spawania to sie nie obejdzie!

Cytat:
2006-03-01 14:03:49, FAROW pisze:
bez cięcia i spawania to sie nie obejdzie!

FAROW no co ty ?? ciecie to rozumiem ale jak obetne ten zakret rury to co ?? nie naloze jakiejs koncowki

Koncówke nałożysz, pytanie tylko jaka kupisz?! zeby nie była zbyt krótka!! No i zależy jak nisko masz ten spoilerek, mozliwe ze bedziesz musiał go wyurki zeby wypuścić koncówke pod spoilerem!

Cytat:
2006-03-01 14:12:34, FAROW pisze:
Koncówke nałożysz, pytanie tylko jaka kupisz?! zeby nie była zbyt krótka!! No i zależy jak nisko masz ten spoilerek, mozliwe ze bedziesz musiał go wyurki zeby wypuścić koncówke pod spoilerem!

no to tak to wyglada :F O T O

up

Raczej cięcie spoilera(zderzaka) pozostaje. Ewentualnie pojedź do tłumikarza, oni na pewno coś wymyślą

piszesz ze fotki w profilu...

te fotki to tak jakby ich wcale nie bylo...:

a co do koncowy to raczej chyba tak jak koledzy pisza wyciecie kawalka zderzaka pozostalo.

Cytat:
2006-03-01 13:05:30, djdolar pisze:
chcialem zalozyc sobie koncowke jakas "brzmiaca" ale mam obudowanego essiego "profil" a rura zakreca wylotem centralnie w dol macie jakies pomysly spostrzezenia doswiadczenia w tym temacie ?? ewentualnie co i jakiej firmy pozakladac ??

sama końcówka to brzmieć nie bedzie , nawet jak ma dyfuzor to prawie jest nie slyszalna. Zalezy na czym Ci zależy bardziej czy na dżwieku czy na wyglądzie.

Aha ja jak kiedyś mierzyłem końcówke do serii to wyszło mi ok. 250mm, tak żeby to ładnie wyglądało (żeby nie było widać starej rury )

[ wiadomość edytowana przez: raden dnia 2006-03-01 16:40:22 ]

zgadzam sie! jak kupisz koncowy tłumik jakis tam niby bassowy to on bedzie w rzeczywistości popierdywał zeby mieć bass z np. bemki to trza cały wydech robić łącznie ze szlifem kolektora wydechowego! a fajna chromowana końcówka nie jest zła! tylko po co? za miesiąc ją rdza weżmie chyba że kupisz z platyny tak mi sie zdaje może sie myle ale jeśli to se sam zamontuje taką nakładke! POZDRO

Cytat:
2006-03-01 16:07:54, BUGZ pisze:
piszesz ze fotki w profilu... te fotki to tak jakby ich wcale nie bylo...: a co do koncowy to raczej chyba tak jak koledzy pisza wyciecie kawalka zderzaka pozostalo.

dwa posty nizej z napise no to tak to wyglada foto to jest foto

[quote]
2006-03-01 16:38:44, raden pisze:
sama końcówka to brzmieć nie bedzie , nawet jak ma dyfuzor to prawie jest nie slyszalna. Zalezy na czym Ci zależy bardziej czy na dżwieku czy na wyglądzie. Aha ja jak kiedyś mierzyłem końcówke do serii to wyszło mi ok. 250mm, tak żeby to ładnie wyglądało (żeby nie było widać starej rury ) [ wiadomość edytowana przez: raden dnia 2006-03-01 16:40:22 ]
[/quote
absolutnie sie nie zgadzam koles zalozyl w cieniasie sama koncowke taka troche bardziesz szersza niz okragla i sluchac go z 2 kilometrow dwa kwity juz dostal sciagnol i zznowu cisza za autem

witam moze jest taka koncowka ze jest sama wygieta a jak nie to chociaz ja wyprostowac ta rure

ja tam specjalista niejestem!ale na moje oko to trzeba tu kawalek uciac i zespawac potem!

Cytat:
2006-03-01 20:26:45, seeman84 pisze:
ja tam specjalista niejestem!ale na moje oko to trzeba tu kawalek uciac i zespawac potem!

Tego się obawiałem a też chciałbym mieć ładnie zakończony wydech ale bez bassssu. Wolę dźwięk w środku auta bo tam jestem częściej Zwykła chrumkowana końcóweczka mi starczy ale problem z montażem

Pozdrawiam kolegę ze Szczecina

Cytat:
2006-03-01 17:02:54, djdolar pisze:
[quote] 2006-03-01 16:38:44, raden pisze: sama końcówka to brzmieć nie bedzie , nawet jak ma dyfuzor to prawie jest nie slyszalna. Zalezy na czym Ci zależy bardziej czy na dżwieku czy na wyglądzie. Aha ja jak kiedyś mierzyłem końcówke do serii to wyszło mi ok. 250mm, tak żeby to ładnie wyglądało (żeby nie było widać starej rury ) [ wiadomość edytowana przez: raden dnia 2006-03-01 16:40:22 ] [/quote absolutnie sie nie zgadzam koles zalozyl w cieniasie sama koncowke taka troche bardziesz szersza niz okragla i sluchac go z 2 kilometrow dwa kwity juz dostal sciagnol i zznowu cisza za autem

Założył samą końcówke bez puszki i słychać go z 2 km? To chyba tłumik ma przepalony albo przepchany bo na serri to jest niemozliwe

ja zeby w swoim escorcie kombi zalożyc koncowke tlumnika bez obcinania zderzaka musałem wyciac kawałek moze ok 6cm koncowki od tlumnika i dopiro zalozyc koncowke i zaspawac ja