Jak sie wziasc za bendix?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w tytule czeka mnie wymiana bendixa? tylko nie za bardzo wiem od ktorej strony sie za to zabierac, po wstepnych ogledzinach nie mam pomyslu. Moze ktos ma to juz za soba?
z gory dzieki

pzdr

Jak chcesz to dam Ci namiary na moich przyjaciół którzy zrobią Ci to dobrze i tanio.Części mają na miejscu.Jeżeli Cie to interesuje to na priv lub lepiej na GG

słuchaj Henryka on ci dobrze gada.

Ja nie namawiam ...ale być moze oprócz bendixu trzeba będzie wymienic jeszcze tulejki albo szczotki lub też przetoczyc np komutator...a jeżeli nie masz w tym doświadczenia żeby to ocenic to może lepiej czasami dac zarobić innym.......Rozrusznik oni sobie sami wymontują i zamontują

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2006-02-27 23:18:32 ]

Khm... Możliwe, że warto właśnie wymienić szczotki i tulejki. Te duperele niewiele kosztują. A rozrusznik wyciągniesz raz i będzie spokój na długo.

Cytat:
2006-02-27 23:06:55, Henryk pisze:
Ja nie namawiam ...ale być moze oprócz bendixu trzeba będzie wymienic jeszcze tulejki albo szczotki lub też przetoczyc np komutator...a jeżeli nie masz w tym doświadczenia żeby to ocenic to może lepiej czasami dac zarobić innym.......Rozrusznik oni sobie sami wymontują i zamontują [ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2006-02-27 23:18:32 ]

Dokladnie, tylko dzisiaj niestety sie mowi, ze nie warto i samemu sie zrobi. A pozniej przyjezdzaja tacy i nie mozna pomoc, bo jest za pozno, a klient lamentuje i ZROB PAN COS, bo ja musze jutro jechac.

sam osobiście to z zamkniętymi oczamy rozrucha wyciągam i wkładam.(wszystko opisane na Fefku) Ale jak ktos nie ma czasu ani doświadczenia to lepiej niech da zarobic innym i każdy będzie szczęśliwy.

Cytat:
2006-02-28 12:11:56, Kleszczak pisze:
sam osobiście to z zamkniętymi oczamy rozrucha wyciągam i wkładam.(wszystko opisane na Fefku) Ale jak ktos nie ma czasu ani doświadczenia to lepiej niech da zarobic innym i każdy będzie szczęśliwy.

Z niektórych silników wyciąga się z zamkniętymi oczami a do innych lepiej otworzyć chociaż przynajmniej jedno oko.

Witam
Mam tez problem z bendnixem musze wymienic
Zna ktos dobry i tani warsztat w Warszawie?
PILNE

Cytat:
2006-02-28 14:10:03, Henryk pisze:
Z niektórych silników wyciąga się z zamkniętymi oczami a do innych lepiej otworzyć chociaż przynajmniej jedno oko.

no tu przyznam racje, jak raz przy szkalnce mleka naprawialiśmy rozrucha to z dwu godzin wyszło półtora dnia.

Ja pojechałem do dobrego warsztatu, zrobili co trzeba za 120zł, dostałem 3 miesiące gwarancji, mija drugi a rozrusznik chodzi jak marzenie. W Białymstiku usługa kosztuje tak np: 60zł bendix, szczotki ok 20zł, tylejka do 60zł i robocizna 60zł. Ale robią naprawde dobrze! I wszystko ładnie sprawdzą a samemu to kombinuj bo może to trefne albo jeszcze co innego... chyba, że się człowiek zna i wie gdzie co dokupić. Ja niestety się nie znam...

Cytat:
2006-02-28 19:10:47, 1novy pisze:
Witam Mam tez problem z bendnixem musze wymienic Zna ktos dobry i tani warsztat w Warszawie? PILNE

Wiele razy ich chwaliłem - Białołęcka 225 telefonu poszukaj na forum. Wyjęcie, włożenie, zrobienie to koszt 80PLN + części