DZIWNE ZJAWISKO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIE UMIEM SZUKAĆ ALBO NIC NIE MA NA TEN TEMAT, NAJWYŻEJ DOSTANE ZJEBKE. SPRAWA WYGLADA TAK, JADĘ JA SOBIE I MAM ZBYT CIEPŁO W AUTKU WIĘC POSTANOWIŁEM ZMNIEJSZYC TEMP. NA CLIMATRONIKU I CO JAK MŁODY! TEMPERATURA NA 100 I Z KOMORY SILNIKA ZAPIERDZIELA PARA, JA PO HEBLACH I POD MACHE, OTWIERAM, NIC NIE WIDAĆ W QRWE PARY, WYŁĄCZYŁEM SILNIK, PATRZĘ A TU CAŁY PŁYN SIĘ WYGOTOWAŁ . KOLEDZY POMOCKI BO KOGO BYM NIE PYTAŁ TO JEST I NIE POTRAFI POWIEDZIEĆ NIC SENSOWNEGO. KILKA TYGODNI TEMU BYŁA WYMIANA ROZRZĄDU, POPA WODY WYM. I ROBIONA GÓRA.

Nie znam sie na schemacie ukladu klimatronika.Ale jedno mi przychodzi na mysl,jedz tam,gdzie wymieniali ci to co napisales.Moze to oni cos spieprzyli? Zazwyczaj takie rzeczy same przez sie nie psuja,A jak oddales w ich lapy bestie,to musza byc dobrzy i pewnie beda wiedzieli co to jest Albo co spieprzyli

Sprawdż olej w silniku!!! zanim cokolwiek będziesz dalej robił!!

Moze korek w zbiorniku wyrownawczym juz nie trzyma (np.uszczelka od korka,mechanizm ciśnieniowy), zagotował się płyn, wszystko poszło górą i na gorący silnik - stąd ta para. Pytanie tylko czemu się zagotował - wentylatory? chłodnica? termostat?

Jest wiele opcji..

Cytat:
2006-02-24 14:23:21, eron pisze:
Moze korek w zbiorniku wyrownawczym juz nie trzyma (np.uszczelka od korka,mechanizm ciśnieniowy), zagotował się płyn, wszystko poszło górą i na gorący silnik - stąd ta para. Pytanie tylko czemu się zagotował - wentylatory? chłodnica? termostat? Jest wiele opcji..

bo jak nie ma podwyzszonego cisnienia w ukladzie (zepsuty korek) to plyn gotuje sie w duz nizeszej temperaturze niz w szczelnym, cisnieniowym ukladze...

A wentylaror to masz podłączony

witam
A wczesniej płynu ci nie ubywało? Co robili z górą silnika? Uszczelki pod głowicami? Ja robilem obie uszczelki poniewaz z tylu glowic woda wyciekala na blok. Przyczyna - zużyte uszczelki (prawdopodobnie nie ruszane od nowosci) - w tym miejscu najczesciej siadają. Po wymianie jak ręką odjął.
Pozdrawiam
ILKU

stawiam na uszczelke pod glowica

Cytat:
2006-03-02 13:57:47, bojk pisze:
stawiam na uszczelke pod glowica

kolo! uszczelki wymienione !!!