Daewoo Espero 1.5+ gaz. problem z obrotami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Daewoo Espero 1.5+ gaz.
Mam problem z dużymi obrotami kiedy samochód jest ciepły trzymają się w granicach 2000.
Gdy silnik jest zimny obroty są OK.

Problem występuje na gazie czy na benzynie??

-----------------
czasem tu zaglądam

Problemy są tylko na gazie w momencie kiedy silnik jest ciepły

Masz silniczek krokowy w instalacji gazowej?
ciekawa sprawa, trudno wyczaić co jest nie tak...mi się nie zdazyło by na gazie trzymał wyskokie obroty...

a ja mialem w przeciagu miesiaca taka sytuacje ze jak odpalam samochod ( raz byl cieply a raz zimny ) to wchodzi silnik na 3000 - 4000 tys obr i tak sobie trzyma, podczas jazdy jak np wrzuce dwojke i puszcze sprzeglo to on do tych obrotow wraca ( 300 tys ) i utrzymuje... po kilku kilometrach dochodzi do normy - ale poki jezdzi i usterka nie jest wkurzajaca ( rzadka ) to nic nie dotykam bo espero mnie nauczylo ze bardzo czesto jak cos dotkniesz to cos innego spierdolisz... np mialem tak jak chcialem zmontowac zwezke w przewodzie plynu chlodniczego ktory idzie do LPG zeby lpg mniej dostawalo i wiecej ciepla w samochodzie bylo - skonczylo sie to pekniecie przewodu i laniem sie plynu ( stare spraciale gowno ) w kokpicie jak wyjalem panel nawiewu i wlozylem to wyskakiwal ( trzeba bylo na kropelke przykleic prawa czesc ) a poza tym to lepiej zyc w niewiedzy bo jak pojechalem na wymiane sprezyn przednich do ASO to okazalo sie ze trzeba i lozyska i koncowke drozka wymienic... a jak pojechalem robic hamulce to sie okazalo ze jeszcze szczeki, linke i cylinderek... a kasaaa leci wiec poki jezdzi to lepiej nie dotykac

Bardzo podobny problem miał a w zasadzie ma dalej mój kolega w lanosie 1.6 16V problem jest tylko na gazie u niego, równiez czasem trzyma 2000obr/min na biegu jałowym, ale jemu nie udało się go zwalczyć do końca tzn wymieniał miedzy innymi silniczek krokowy ale to w zasadzie nic nie dało, u niego pomaga na dłuzszy czas reset ECU, po prostu komp benzyznowy łapie jakies błędy u niego, mimo że jego komputer gazowy jest teroretycznie bardzo dobry bo to leonardo pro, robił juz tez różne konfiguracje i u niego zawsze to wraca.
Spróbuj u siebie zresetowac Ecu, ewentualnie kwestia silniczka krokowego(oczywiście od wolnych obrotów) lub ustawień instalki gazowej