| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GeoMan Niva 1,7i/Omega 2,5V6 Żyrardów | 2006-03-01 17:07:12 Witam. Czy któryś z kolegów wymieniał może komputer jak w tytule? Mój problem pojawił się dwa tygodnie temu podczas odwilży. Podczas jazdy pojawił się na wyświetlaczu komunikat AUTOMATIC GETRIBE i skrzynia przeszła w tryb awaryjny z którego do tej pory nie wróciła. Do tej pory skrzynia pracowała bez zarzutu,płynnie, bez żadnych szarpnień itd. Został wymieniony pozycjoner, ponieważ ze starego wylała się woda ale pomimo tego komunikat pozostał. Auto było u specjalisty od skrzyń biegów w Nadarzynie, który twierdzi, że skrzynia mechanicznie jest sprawna tylko padła elektronika i sugeruje awarie komputera sterującego. Zamówiłem taki komputer i będe wymieniał jednak czy ma to sens. Czy woda w pozycjonerze mogła uszkodzić komputer? Gdzie szukać innej przyczyny? Od czego zacząć? Czy po wymianie komputera na taki sam typ skrzynia będzie go widzieć? Może ktoś miał podobny problem i się z tym uporał? Dodam, że ręcznie zmianiając biegi rusza i jeździ bez problemów. Za wszelkie sugestie i rady z góry dziękuję. |
GeoMan Niva 1,7i/Omega 2,5V6 Żyrardów | 2006-03-01 20:56:49 U mnie ten komunikat zapala się zaraz po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed odpaleniem. Można więc chyba zbyt duży prąd ładowania. Ale chyba będe musiał podjechać do elektryka. |
![]() dadas11 omega mv6 chrząstawa wielka | 2006-03-01 21:25:05 na tech-u wszystko wyjdzie co powoduje ten bład |
GeoMan Niva 1,7i/Omega 2,5V6 Żyrardów | 2006-03-01 21:27:13
Słuchaj, a Tobie ten komunikat pojawiał się po odpaleniu silnika czy tak jak u mnie chwilę po przekręceniu kluczyka? |