| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-03-03 21:54:46 Do bezawaryjności faktycznie można się przyczepić Chociaż jak się wszystko zrobi to zostaje troche czasu bezawaryjnej jazdy Z tym że inni są biedni to sie nie zgodze bo jest wiele lepszych aut po wieloma względami Uważam, że jak ktoś ma Esperaczka od początku to faktycznie trudno byłoby się przesiąść na coś innego - fajnie że są jeszcze tacy co "chwalą pod niebiosa" te auta ale z pewnością po pierwszej większej awarii i naruszeniu domowego budżetu się poglądy zmienią
Pozdrawiam ![]() |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-03-03 21:56:18 Fajnie prównanie do C-5. Etam nie narzeka sie na esperaka, no ostani torche przygód i nerów z nim mielismy ale jest juz super!!
powiem tak z pąpomw wody i z roządem nigdy do pana Henia tylko do ASO - meichanik nam spier... dwiem pąpy, cały rozrzad jeden, napiacz, pasek (szkoda gadac jakby pęk ). Ale w pore znalzł sie w servisie i jest good. co jeszcze wymienlismy: lizak (tak to sie nazwya w maluchu- tu nie wiem jak??), przyciski sterowania szyb kierowcy, rórki tylne i jedzi dalej przebieg ok. 85-86kkm |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-03-03 22:10:00 carloss1975 fajnie że wpadłeś, ale jakbyś sie przywitał w odpowiednim wątku zamiast tworzyć nowy to juz naprawde byłoby super.
Co to jest Mam jakąś niedoinwestowaną wersję czy jak?? |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-03-03 22:16:08 Staryyyy.. masz jakiś fenomenalny egzemplarz espero
który rok i jaki przebieg??? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-03 22:16:42
Kryste Panie !! ....Karol13 będziesz nie "13" ...będziesz pierwszy....
Pierwszy, który dostanie gratis od Klubu słownik ortograficzny i słownik poprawnej polszczyzny.....no chyba że pisałeś to urżnięty w trupa.......wtedy tylko instrukcię serwisową do espero otrzymasz
Pozdrowionka i postaraj się trochę.....nie mam w domu tłumacza ! |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-03-03 22:19:38 Boguś.... daj spokój chłopakowi... to trema |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-03 22:23:10 Już tak nie przesadzajmy z tą awaryjnościa espero...
Cud techniki to to nie jest, ale przyzwoite autko. W naszej firmie wymieniali auta na nowe i teraz głównie się słyszy narzekania, tudziez inne bluzgi. Trochę mnie dziwi, jak np. półroczne mondeo za xxx peelenów staje w przysłowiowym "szczerym polu" i ani rusz bez lawety i serwisu. Espero można serwisować za naprawdę przyzwoite pieniądze. Dziś dzwoniłem do aso toyoty w sprawie filterka kabinowego - 250 złotych!!! Aż się boję pomyśleć, jakby mi przyszło np. wymienić amorki w aso...
Ja espero wspominam bardzo dobrze - były upierdliwe szczegóły typu elektryczne okna zamykające się z prędkością 0,5 m na minutę , ale poza tym fajne autko.
Inna sprawa, ze teraz ceny aut tak spadły, że można kupić (kolega w końcu sprzedał) siedmioletnia ibizę od I wł. za 10.000 zł. Oby esperak sprawował sie jak najlepiej!!! Pozdr. P. |
Amissu BMW e36 Sosnowiec/Będzin | 2006-03-03 22:26:18 Jeden wątek...
Dwoje 'nowych'... Jeden chciał się przywitać... Przymilić... Drugi dorzucić swoje 3 grosze... Pokazać, że się zna... Obydwum się oberwało... |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-03-03 22:35:13 Espero jest bardzo dobrym samochodem i bardzo milo go wspominam. Ma to cos czego niemaja inne auta - DUSZE. Co do jego awaryjnosci przez 4 lata uzytkowania moge powiedziec ze to dobry samochod jak dla mnie zaznaczam bo moze dla innego uzytkownika by byl szrotem. W skali od 1 do 6 daje mu 4-. Minusik za blachy rdzewiejace i za duperelki mnie wkurzajace typu zamarzanie w zime zamkow i z rozna predkoscia chodzacychszyb. |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-03-03 22:51:15 Ja tam tez nie narzekam... w kazdym aucie do czegos sie mozna przyczepic... a nasze esperaki maja juz swoje latka wiec tym bardziej...
tanie sa w utrzymaniu wiec... nic tylko jezdzic az sie zajezdzi... ja juz mialem wymieniac 30tys temu... ale przez ostani czas inwestycje wrecz zerowe tak wiec szkoda...
|
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-03-03 22:52:18
Przepraszam za byki ale browar robi swoje |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-03-03 23:52:05 Ja też przyłaczę się do nieco cieplejszych słów odnosnie espero.
Trzeba pamiętać że średnia wieku naszych egzemplaży oscyluje już w okolicach 10 lat a przebiegi nierzadko podchodza pod 200tyś, a sporo tych aut ma potaxówkowo-słuzbowo-wypadkową chistorię. Często też taki właśnie wóz dopiero zaczynamy exploatować (np. ja) więc? Z moich (potwierdzonych dwoma egzemplażami) doświadczeń wynika że to jednak dużo więcej niż ponadprzecietnie solidny i niezawodny samochód. Awarie nawet te poważne oczywiście przydażaja się ale pamietajmy o relacji ceny do tego co oferuje samochód, i ile kosztuje usunięcie ich w porównaniu do "markowych" Uważam że mimo słabości i starej techniki wiele drogich nawet nowych samochodów nie dorównuje espero. |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-03-04 09:34:57 W moim przypadku jest tak z wiekszosc moich znajomych mmila neutralny stosunek do Espero. Ale zawsze jest tak ze zaczyna im sie baaaaardzo podobac jak gdzies razem nim jedziemy. Jakby nie patrzec to jest wygodny. I to zaczyna byc doceniane. Sa tacy co sie nim zachwycaja. I wtedy przechodza mi wszystkie zlosci na Esparaczka. |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2006-03-04 10:30:11
no i nasza PsycholoSzka musiała sie dozucic |
Amissu BMW e36 Sosnowiec/Będzin | 2006-03-04 10:33:37
a Ty musiałeś mnie skomentować...
po prostu rozśmieszyła mnie ta sytuacja... a u Nas na forum to normalka... chłopak chciał być miły to po Nim pojechali... teraz pewnie zamknie się w sobie... |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2006-03-04 10:36:07 hehe no wiesz tak to unas zawsze jest przypomne ci moze zlot jak "sie zamknołem w sobie"
hmm wydaje mi sie ze tu nowi maja jakis chrzest Bojowy?
ewentualnie mozna tro odebrac jako Fala |
Amissu BMW e36 Sosnowiec/Będzin | 2006-03-04 10:38:30
patrykowski może lepiej napisz jak Tobie się jeździ eserakiem... jazde próbną masz już za sobą, podziel się wrażeniami... a nie... głupotami... |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2006-03-04 10:42:07 a gdzie tu?
hmm wiec jak narazie to 1 dnia zrobilem sobie 80 km po miescie i niejest źle chco jeszcze mnie gabaryty czasem myla przy wyprzedzaniu(uczyłem sie na corsie)no i te zjawisko "dragnia"podczas ruszania?poprostu jak ruszam to auto mi takw dziwny sposob przez chwile zaczyna drgac ale jak ruszy to jedzie i jest spokuj (według mojego starego to normalne i musze sie przyzwyczaic)no i wychodzi na to ze w niedziele robie 1 kurs do Zabrza na roczek mojej kuzynki mam nadzieje jednak ze te biale gówno przestanie juz padac |