| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Domin26 TL | 2006-03-02 17:17:53 Thanks for help people |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-03-02 19:45:22 Co do przebiegu to bardzo różnie z tym bywa. Kiedyś Lovato były "nie do zdarcia", jak już Fend18 napisał potrafiły i kilkaset tys. zrobić, ale na rynku pojawiło się bardzo dużo podróbek, poza tym słyszałem, że niektórzy gaziarze skupują parowniki, czyszczą, regenerują i montują jako nowe, a potem... surprise!
Dlatego napisałem, że jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz. A tak na marginesie to filterek gazu i powietrza zmieniony? A może jakiś syf Ci wpadł w przewody między zbiornikiem, a reduktorem i przytkał rurkę . Reduktor najłatwiej sprawdzić, jeśli jest w porządku to wtedy trzeba szukać dalej. Niedawno jeden z użytkowników miał taki numer, że zatankował na shellu i autko praktycznie nie jechało. Po rozkręceniu reduktora okazało się, że w środku zebrał się jakiś przezroczysty galaretowaty syf, tak samo w filtrze i na dodatek w wielozaworze, wszystko pozaklejał. Przypuszczalnie był to butan, ale coś mi na to nie wygląda.
Tak więc do pracy . |
Domin26 TL | 2006-03-02 21:34:53 Nie smiejcie sie ze mnie ale gdzie jest filtr gazu? Bo jeszcze go nie zmienialem To pewnie jakas prosta sprawa. Myle sie?
EDIT: Poczytalem troszke forum i wydaje mi sie ze wymiana tego filtra to prosta rzecz ale raczej nie bede sie tego podejmowal.Intryguje mnie sprawdzanie mydłem szczelności filtra. Ciekawa sprawa ale sobie tego nie wyobrazam. No chyba ze ktos mi to prosto wyjasni, w co wątpie
Pozdrawiam! [ wiadomość edytowana przez: Domin26 dnia 2006-03-02 23:06:34 ] |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-03-02 23:37:30 Nikt się nie śmieje, zazwyczaj filtr gazu jest przy elektrozaworze, czasem przy parowniku, czasem ciut przed nim, a czasem wogóle nie występuje. Poszukaj na forum, na pewno jest parę fotek filtra z elektrozaworem to zobaczysz jak to wygląda i od razu znajdziesz.
A szczelność na mydło? Robisz dość solidny roztwór jakiegoś silnie pieniącego środka (jak do baniek mydlanych) i pędzlem obmalowujesz całą obudowę filtra i okolice, jak się nie robią bańki to ok. a jak gdzieś zacznie rosnąć bąbel to wiesz gdzie jest nieszczelność . |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-03-03 08:00:02 Jesli chodzi o filtr gazu, to raczej to nie jest to. Kiedy wymieniales ostatnio filtr powietrza? Jak jest stary a przychodza deszczowe dni, to dzieja sie takie jaja, jak ty masz. Mam na to swoja teorie ale....
|
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-03-03 09:46:59
. Podziel się
Poza tym, pisząc o filterku miałem na myśli stan całej instalacji. Bo z tego co wyczytałem to nikt tak naprawdę się jej dokładnie nie przyjrzał. |
Domin26 TL | 2006-03-03 13:43:17 Filtr powietrza ma niewiele ponad 1000 km wiec to na pewno nie to. Swoja droga to tez jak sobie przypominam to problemy z gazem mialem zawsze w zla pogode. Teraz jezdze na benzynie bo czasem troszke trzeba pojezdzic i wybieram sie do gazownika. Zobaczymy co on powie. Co do stanu instalacji to wszystko bylo ok. Wrecz idealnie chcialoby sie powiedziec. Juz myslalem ze problemy z gazem u mnie nie wystepuja. Ale wlasnie sie zaczely. Pojademy zobaczemy I jeszcze takie male pytanko: Jesli ciagle jezdze na rezerwie w butli gazu to nic sie nie dzieje? Bo ta rezerwa jest calkiem spora. Jakies 15-17 litrow. Jak konczy sie gaz to dolewam jakies 15 l i tak w kółko. Slyszalem teorie ze jak sie jezdzi w ten sposob to w butli zbiera sie butan i auto gorzej jezdzi. Co Wy na to? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-03-03 14:39:58 Teoria nie pozbawiona sensu, zwłaszcza po spełnieniu paru dodatkowych warunków odnośnie krótkich odcinków i niskich temperatur na zewnątrz. Faktem jest, że butan ma wyższą temp. wrzenia, a więc gorzej odparowuje, jest co prawda bardziej kaloryczny od propanu, ale z kolei trudniej się zapala.
Jednak nie słyszałem/czytałem o takim zjawisku, ale może... |