Jak wymienić płyn do wspomagania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem wcześniej ale wydaje mi się że tego nie ma, jeśli się mylę to sorry,moje pytanie takie jak w tytule, model sam. 520i 24v 91r .Dzięki za odpowiedzi

Olej masz na mysli?! Wyssac stary i dolac nowego

właśnie o to mi chodzi jak spuścić stary i zalać nowy

Cytat:
2006-03-03 01:24:25, stachyras pisze:
właśnie o to mi chodzi jak spuścić stary i zalać nowy

... ja w moim odkręciłem przewód ciśnieniowy przy pompie pod spodem i wszystko zeszło.

pozdrawiam

jeszcze tylko jedno pytanko jeśli na zbiorniczku od wspomagania jest napisane :only CHF 7.1 to jakim mam go zalać olejem??i czy lepiej jest zainwestować w droższy olej??

takim jak jest napisane, to chyba logiczne ?

Cytat:
2006-03-03 23:14:39, ArturLegnica pisze:
takim jak jest napisane, to chyba logiczne ?

jak bym wiedział o co chodzi z tymi symbolami na korku to bym nie pytał na forum.A może jakieś dokładne marki olejów do tego typu wspomagania??dzięki

stachyras,
czy koniecznie musisz wymieniać olej we wspomaganiu.
Widzisz, ja tak kiedyś zrobiłem i zaczęła mi pompa "wyć"
Później wyczytałem tutaj na forum, że nie powinno sie tego robić tylko uzupełniać, bo ... - właśnie - zacznie WYĆ.

Cytat:
2006-03-04 17:04:25, hsurim pisze:
stachyras, czy koniecznie musisz wymieniać olej we wspomaganiu. Widzisz, ja tak kiedyś zrobiłem i zaczęła mi pompa "wyć" Później wyczytałem tutaj na forum, że nie powinno sie tego robić tylko uzupełniać, bo ... - właśnie - zacznie WYĆ.

wydaje mi się że muszę bo po pierwsze mam poniżej stanu a nie wiem jaki olej był wlany więc wolałbym wymienić cały a po drugie zdaje mi się że olej powinien być w miarę czysty a u mnie nawet nie mogę określić koloru po prostu syf.Proszę o pomoc

Podejrzewam, że za pół roku bedziesz miał to samo.
Spróbuj kapnąć tego oleju na bialutką kartkę - powinieneś zorientować się w kolorze. A wówczas łatwiej podjąć decyzję o ewentualnej dolewce.