Która elektronika jest lepsza do l.p.g. w lagunie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM Niedawno mam założoną instalacje autronik al700 a elektronikę bingo niestety problemy były i raczej są , poprostu sam się przełącza z l.p.g. na benzynę na wolnych obrotach, gazownik 2 dni pracowął nad tym problemem i efekty mówiąc delikatnie umirkowane przełącza się ale rzadziej . Przewody W.N. świece, są wymienione, cewka zapłonowa dobra ( sprawdzał podmieniając inną) wrzystke styki , przewody sprawdzane , centralka wyminiona , czujnik położenia wału sprawdzany (impulsy brane z cewki zapł.) wrzystkie pruby były prowadzone pod kontrolą komputera i rużnych urządzeń elektronicznych. Gazownik rozkłada ręce poprostu pęka a co ja mam z tym problemem zrobić . zastanawiam się czy zminić centralkę bingo na autronic 700.KOLEDZY PROSZĘ DORADŻCIE MI CO W TAKEJ SYTUACJI MOŻNA ZROBIĆ BARDZO PROSZĘ I Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM jan z bytomia ( reno laguna 1800 8v 98r.)

Człowieku zdecyduj się
Cytat:
WITAM Niedawno mam założoną instalacje autronik al700

a potem piszesz
Cytat:
a elektronikę bingo

.
Nie możesz mieć AL700 i bingo jednocześnie. Albo coś kręcisz, albo nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. AL700 to komp LPG f-my Autronic, a Bingo to komp LPG f-my KME. Oba kompy są równoważne z tym, że do Autronica czasem trzeba dołożyć emulator wtrysków.
Co zrobić? Zmienić gaziarza przede wszystkim. I poświęcić trochę czasu na przeczytanie forum (przynajmniej kilkunastu wątków), żeby wiedzieć o czym się pisze i o co pytać. Bo już mi ręce opadają, jak czytam Twoje posty.

CHCĘ CIĘ PRZEPROSIĆ. jestem laikem (ciemny) ale gazownik mi mówił że jnstalacje mam autronik a komp, ( centralkę ) i emulator bingo jeżeli żle napisałem to jeszczeraz PRZEPRASZAM.

Na moje oko to gazownik robi cię w jajo bo Autronic owszem produkuje sterowniki silników (nie tylko gazowe) ale oprócz tego nie słyszałem żeby produkowali inne częsci instalacji (podobnie bingo), mojemu koledze powiedzieli że założyli brc just a jak to zobaczyłem to miał tam zwykły register mechaniczny. To tak jak byś powiedział że masz samochód benzynowy z silnikiem diesla. A to że auto przełącza sie na benzyne wygląda na złe ustawienie komputera do cewki (prawdopodobnie przesterowany lub za słaby sygnał), może by założył wzmacniacz sygnału z cewki.

abcd1234, nie przepraszaj i nie krzycz (jak używasz wielkich liter to oznacza w netykiecie krzyk). Sorry może trochę za ostro Cię potraktowałem, ale naprawdę najpierw można trochę poczytać zanim się coś palnie, to nie boli . Też mi się wydaje, że albo gaziarz robi Cię w balona albo sam nie wie o czym mówi.
Jak chcesz być pewny co masz na pokładzie to maska w górę, znajdź czarne pudełko z wiązką kabli i przeczytaj co na nim pisze. Jak pisze Bingo to masz bingo jak AL700 Autronic to masz to drugie . Tak samo możesz sprawdzić jaki jest parownik, choć nie na każdym są oznaczenia, ale może akurat na twoim są .
A co do Twojego problemu to też już pisałem w Twoim innym wątku, że albo wina połączeń, albo ustawień w kompie, albo po prostu komp coś nie teges.

Może być problem z zanikaniem obrotów może pomogła by zmiana miejsca pobrania sygnału obrotów. Mój kolega miał podobny problem tyle, że czasami samochód poprostu gasł a odczyty obrotów były różne np. na wolnych było 1900rpm albo 23000rpm...

WITAM powiedzcie mi jednoznacznie czy firma autronic produkuje podzespoły do instalacji gazowej np. wielozawór, parownik. wiem tylko że autronic produkuje komp... sterowniki. powiedzcie jak mam do tego podejść, gazownik mówi mi tak ; ma pan instalacje produkcji autronic a komp... bingo. nieznam się i niewiem co mu powiedzieć . wiem tylko że instalacja nie działa jak powinna przechodzi samoczynnie z l.p.g. na benzynę , pali ok. 15/16L gazu na 100 km.miasto, z tyłu albo przy zbiorniku gazu (koło zapas) albo przy zbiorniku benzny kilka razy coś zapiszczało podczas jazdy . jestem bardzo naładowany na gazownika żałuję że założyłem .l.p.g do tej pory niemiałem żadnych problemów. gazownik mówi i ma nadzieję że przyczyną może być przełącznik gazu bo wrzystko sprawdził. a ja go chyba sprawdzę na sali sądowej. poradżcie mi co mu powiedzić co WY na moim mijscu byście zrobili. PROSZĘ I POZDRAWIAM . jan z bytomia

Ja bym mu kazał to zdemontować i oddać kasę, a potem poszukał innego, porządnego warsztatu i tam założył. Z bytomia to do Jastrzębia Masz chyba niedaleko więc nawet warsztatu szukać nie trzeba. Jak facet będzie się burzył, to możesz jeszcze powołać rzeczoznawcę, który stwierdzi co jest nie tak. Generalnie jak facet nie może ustalić przyczyny i usunąć usterki to ma obowiązek albo wymienić towar na wolny od wad, albo zdemontować i zwrócić kasę. Co do produktów to nie słyszałem, żeby f-ma Autronic produkowała reduktory czy wielozawory nie mówiąc o zbiornikach.
Pisałem Ci jak sprawdzić co masz zamontowane. A co do usterki to też już pisałem (w innym Twoim wątku), że również uszkodzony przełącznik B/G może być przyczyną.