Seria 11* z naciskiem na 111 jak sie sprawdzają?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepraszam jeżeli jest taki post ale mam pare pytań.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanych?
Jak jest z 16v, wspomaganiem, elektrycznymi szybami, elektrycznym otwieraniem bagaznika pod względem BEZawaryjnosci z tymi elementami bo widzdzę że większość jest wypasiona

16V raczej odradzam,droższy serwis i cena zakupu,drobną mobyfikacją 8V(za 1000pln)uzyskasz podobne osiągi i większą elastyczność.z awaryjnością nie jest tragicznie,nie gorzej niż w koreańcach,a części tańsze.ja mam 111 z modyfikowanym silnikiem 1,5 8V(90 koni),195000km i nie nażekam

Od siebie dodam, że w odróżnieniu od Kolibra mam 111 8V ale czystą wersję cywilną czyli bez żadnych przeróbek w silniku jak i w zawieszeniu. Samochodzik dobrze się spisuje szczególnie w zimę a w lato tym bardziej. Jak wspomniał Koliber -części są tanie a to też jest ważne. To nie znaczy, że samochód psuje się i trzeba co rusz coś wymieniać. To jest tylko mechanika a wg prawa Murphiego: "co ma się zepduć to się zepsuje" i nie ważne jaki to samoichód i jakiej jest marki.
Ja ze swojego Kombiaczka jestem bardzo zadowolony !!

Dzięki
Jesli chodzi o ceny części to wiem bo mam Samare, chodzi mi tylko o zwiększony udział elektryki i elektroniki, swoją sam naprawiam a w 11* może być trudniej, trochę ze względu na małżonkę szukam ze wspomaganiem kierownicy, a i 16V bym raczej nie wzgardził, podobno ma jakieś felery ale to wiem tylko od użytkowników 8V a tych drugich nie słyszałem (poza Januszewskim który poleca), podobno znaleźenie 111 nie będzie łatwe co sie potwierdza, 110 z różnym wyposażeniem i silnikami a 111 spotkałem 2
Pozdro

z tego co wiem, nie bylo wersji ze wspomaganiem

Cytat:
podobno znaleźenie 111 nie będzie łatwe co sie potwierdza, 110 z różnym wyposażeniem i silnikami a 111 spotkałem 2
Pozdro

W zeszłym roku (maj - lipiec) szukałem Fiat Palio Weekend 1.2 lub Łada 111 lub Skoda Felicia Kombi 1.3. Palio - kilkanaście/kilkadziesiąt, 111 - TYLKO 1 EGZEMPLARZ !!!, Felicia - kilkanaście/kilkadziesiąt. Ceny zakupu podobne (różnica do 1.000zł - mam na myśli tabele firm ubezpieczeniowych !!!). Ceny serwisu i części (autoryzowane stacje) również bardzo zbliżone.