Przecieka woda :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdy popada sobie troszke to woda przedostaje sie gdzies przez tylnia szybe w moim mk4 cabrio :/

jest to raczej wina uszczelki....ale teraz jak to naprawic?
odkleic ja i silikonem zalac czy jak? bo nigdy nie bawilem sie w to...moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane ??

niestety ma doświadczenia po pierwsze jak masz dach orygial czy dorabiany ?? silikon raczej nic nie da mnie pomogli w warsztacie z szybami i uszczelnili mi to jak to powiedzieli "masą" przestalo ciec tylko ta masa na to do siebie że nigdy nie twardnieje (co oczywiście zwiększa jej możliwości uszczelniające w takich przypadkach) ale widać za dużo mi jej napchali i przy skladaniu dachu część została wpchnięta poza szczelke i brzdko to teraz wygląda bo mam nieoryginalny dach

dach mam oryginalny...

czyli co mam z tym zrobic? udac sie do "szybiarzy"?

bo na razie jezdze z 2ma kuwetami z tylu na polce

jak masz originał to nie będzie problemu bo nadmiar masy który ci wyciśnie sobie po prostu zetrzesz
jedź na początek do szybiarzy i zobacz co powiedzą jak nie będą mieli pomysłu to zapytaj sie o tą mase

e tam gadu gadu o jakies masie zadne takie wyjmij uszczelke pieknie ja wyczysc oraz rancik gdzie jest na nia miejsce. wysuszone miejsce objedz bogato silikonem silikonem bezbarwnym poczekaj z jakies 20 minut jak zacznie wiazac i włoz uszczelke!! to musi pomoc!

hmmm wiesz o czym mówisz ?? wyjąć szybe tylnia z uszczelka w cabrio to jest roboty a roboty i wcale nie jest to proste a poza tym dach jest raczej miękki i silikon raczej szybciej niż później sie roszczelni ale można probować