Pytanie - centralka zamka + domykanie szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wiem, ze to juz bylo, aczkolwiek czy ktos moze mi polecic jakas centralke, ktora bedzie pasowala do fabrycznego centralnego w essim (czyli sterowanie plusem, 3 sekundy) oraz bedzie miala opcje automatycznego domykania szyb.

Wiem, ze pare osob montowalo, wiec prosze o sugestie (latwosc instalacji, itd.) a takze obserwacje z uzytkownania

Pozwalam sobie podniesc watek

Ja również jestem zainteresowany tego typu modyfikacją

To bedziemy mogli wymienic sie doswiadczeniami, jak juz ich nabierzemy

Ja u siebie montowałem coś takiego Zamster
jakby coś moge pomóc

Cytat:
Ja u siebie montowałem coś takiego Zamster
jakby coś moge pomóc

Fajnie, o to chodzilo. Powiedz mi tylko, jak to steruje centralnym - do forda potrzba sterowania + 3 sek. chyba. Stosowales przekazniki?

Proponuje wybrać coś z tej listy Klik
Dobry alarm za rozsądną cenę, sam mam taki. Jego zaletą jest to, że ma sterowanie "+" i "-" 1 i 3 sek. do wyboru. Nie potrzebujesz dodatkowych przekaźników. U mnie w MK7 wystarczy 1 sekunda, oczywiście +

A co do instalacji/obsługi nie ma żadnych problemów, dobra instrukcja i schemat w zestawie. Jedyne co zawodzi to rozpiski, które dostarczają do konkretnego modelu jak zamówisz. W moim przypadku błędnie wskazano przewody od centralnego zamka.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2005-08-27 11:39:17 ]

Do forda rzeczywiscie trzeba sterowanie + ale wystarczy impuls 1 sekunda w tamtym module co linka dałem sterowanie odbywa sieę + lub - zależnie od tego jak sie podłączy także nie trzeba nic kombinować z przekażnikami jedynie na kanał dodatkowy trzeba dać przekażnik bo to jest - ja tam wrzuciłem przekażniczek i steruje klapą

Nie wiem jak to jest z funkcją dmykania, ale ja zakupiłem sobie taki moduł domukający, który może być sterowany czym się chce. Nazywa się to MD-14 i można sterować czterema siłonikami. Miałem kupić tylko do dwóch, ale utargowałem z gościem tak, że był tańszy niż te dwuszybowe.

Cytat:
2005-08-27 19:33:19, Kielek pisze:
Nie wiem jak to jest z funkcją dmykania, ale ja zakupiłem sobie taki moduł domukający, który może być sterowany czym się chce. Nazywa się to MD-14 i można sterować czterema siłonikami. Miałem kupić tylko do dwóch, ale utargowałem z gościem tak, że był tańszy niż te dwuszybowe.

to się nazywa siła perswazji...

a moze to byl rekoczyn

mój urok osobisty zadziałał...

A coś bez konieczności kupowania całego alarmu? Ja mam juz założoną instalację alarmową, ale w pilocie mam tylko 1 przycisk

Cytat:
2005-08-30 22:22:42, DarasBB pisze:
A coś bez konieczności kupowania całego alarmu? Ja mam juz założoną instalację alarmową, ale w pilocie mam tylko 1 przycisk

Rozumie, że pytasz od domyknie szyb? Jeśli tak to własnie taki modół jak Kielek pisze. Dostaje sygnał, zamknięcia/uzbrojenia centralnego/alarmu i zaczyna domykać szyby.

Cytat:
2005-08-27 19:33:19, Kielek pisze:

Kiełek, a gdzie i za ile kupiłes taki modół?

mam alarm który ma funkcje komfort służącą do domykania el szyb.i tu moje pytanie z centralki alarmowej wychodzi jeden przewód na którym pojawia sie 30sekundowy impuls(-)
Dzie ten przewód podłączyć i czy te 30s to nie za długo

Może ktos z WAS juz podłanczał taki alarmik FREEWAY

Cytat:
2006-02-28 10:12:16, YaNeK1 pisze:
mam alarm który ma funkcje komfort służącą do domykania el szyb.i tu moje pytanie z centralki alarmowej wychodzi jeden przewód na którym pojawia sie 30sekundowy impuls(-) Dzie ten przewód podłączyć i czy te 30s to nie za długo

dolaczam sie do pytania, mam alarm MAGICAR i tez mam sygnal 30sek (-) i obawiam sie ze to bedzie za dlugo jak na szyby. Chyba bedzie potrzebny wylacznik przeciazeniowy, pewnie to wlasnie jest wewnatrz modulu MD-14 o ktorym mowa powyzej.

Cytat:
2006-02-28 21:34:04, Kamil_M pisze:
dolaczam sie do pytania, mam alarm MAGICAR i tez mam sygnal 30sek (-) i obawiam sie ze to bedzie za dlugo jak na szyby. Chyba bedzie potrzebny wylacznik przeciazeniowy, pewnie to wlasnie jest wewnatrz modulu MD-14 o ktorym mowa powyzej.

Jeśli zastosujemy modół domykania szyb to wg mnie wystarczy tylko impuls, tak jak do centralnego. A sam modół poda napięcie do momentu "wyczucia" obciążenia.

Cytat:
2006-02-28 21:55:21, jerico pisze:
Jeśli zastosujemy modół domykania szyb to wg mnie wystarczy tylko impuls, tak jak do centralnego. A sam modół poda napięcie do momentu "wyczucia" obciążenia.

tez mysle ze modulowi wystarczy sam impuls, zastanawialem sie tylko nad zastosowaniem tego impulsu (30sek) + przekaznik, bez stosowania modulu, ale to projekt bez przyszlosci modulik trzeba wstawic i juz