Nowa rajdówka Walezego Fiat 131

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzieś słyszałem że Walezy szykuje nowego potwora z DOHC i że polonez podobno prawie sprzedany , a dziś zobaczyłem na jego stronce fotki , myśle że nie będzie miał mi za złe że daje linka Fiat 131 Walezego
Teraz Walezy ma szanse na dostanie się do elitarnego F&F i może dostanie nawet klubową naklejke jak oczywiście będzie chciał i spełni pewne kryteria

Mam nadzieje że nie było tego jeszcze...

haha..własnie dzis o tym samym sie dowiedziałem. To 131 pochodzi z Krakowa ( kupił ją z BTR Rally Team Kraków ) i miał go brać Kosa ale nie miał kasy. Chyba Walezy zaplacil 1300zł za bude ( obspawaną ).
Werbujemy do klubu

Tom se kurna pooglal Stronka ma przekroczony godzinny limit transferu, ale powoli juz przywykam ze czasem jak ktos da na forum link to trzeba tydzien czatowac na obejrzenie ... Ech te darmowe serwery

no tak, wydalo sie . w bude jest teraz wstawiana profesjonalna klatka jak w kitcarach , jednak czeka mnie jeszcze sporo pracy. najpierw piaskowanie nadwozia i podwozia, potem poprawki blacharskie i kompletne obspawanie nadwozia. poprzedni wlasciciel nie dolozyl sie za bardzo do blacharki(podloga) ale nie jest to nic zlego. do tego musze zdobyc zawieche bilsteina i komplet poszerzen jak w abarthach i tu mam prosbe, potrzebuje kogos kto mi takie cos zrobi w miare tanio bo moge nie wyrobic finansowo przy sciaganiu tego z finlandii.poszerzenia maja byc zrobione z laminatow. silnik wkladam z poldka(skrzynia i szpera tez) przewiduje ze auto bedzie mialo okolo 7s do setki.fotki bede zamieszczal na stronie jak tylko bedzie sie cos z nim dzialo.

W Polsce bedzie trudno, jedna firma pod wawą moglaby sie czegos takiego podjąć. Creative Tuning
A tą stronę pewnie już znasz
131 parts abarth

www.fiat-furious.prv.pl

Cytat:
2003-04-07 00:05:06, Walezy pisze:
no tak, wydalo sie . w bude jest teraz wstawiana profesjonalna klatka jak w kitcarach , jednak czeka mnie jeszcze sporo pracy. najpierw piaskowanie nadwozia i podwozia, potem poprawki blacharskie i kompletne obspawanie nadwozia. poprzedni wlasciciel nie dolozyl sie za bardzo do blacharki(podloga) ale nie jest to nic zlego. do tego musze zdobyc zawieche bilsteina i komplet poszerzen jak w abarthach i tu mam prosbe, potrzebuje kogos kto mi takie cos zrobi w miare tanio bo moge nie wyrobic finansowo przy sciaganiu tego z finlandii.poszerzenia maja byc zrobione z laminatow. silnik wkladam z poldka(skrzynia i szpera tez) przewiduje ze auto bedzie mialo okolo 7s do setki.fotki bede zamieszczal na stronie jak tylko bedzie sie cos z nim dzialo.

Ma kolega zamiar czymś startować w studenckim w Gliwicach ?

P.S. Tak w ogóle mieliśmy okazję się poznać w drodze powrotnej z Warszawy ( barbórka ) - byłem jednym z pasażerów zlotego Matiza .

Pozdrawiam

raczej nie zdaze tego zrobic ale moze wystawie lancie. bedzie niezla jazda bo maja byc placyki na szutrze a tam 4x4 bedzie niesamowicie chodzilo

Cytat:
2003-04-07 20:48:27, Walezy pisze:
raczej nie zdaze tego zrobic ale moze wystawie lancie. bedzie niezla jazda bo maja byc placyki na szutrze a tam 4x4 bedzie niesamowicie chodzilo

Lancia to dobry pomysł, ja bardzo chętnie pooglądam jak się to zachowuje w odpowiednich rękach ...

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Swiko dnia 2003-04-07 20:53:28 ]

no... co do odpowiednich rak to chyba zle trafiles, nie potrafie tym autem szybko jezdzic. mam opory psychiczne no i technika jazdy nie ta. ale auto ma duzy potencjal i jest piekielnie szybkie co nie znaczy ze daje wiecej zabawy niz poldek

Póki nie śpie a ty moze czytasz to forum to spytam sie jak bedzie malowany ten 131 ? na czerwono moze ? i czy zalezy ci na efekcie wizulanym zewnatrz jak i srodka ? czy full rajdówa ?

najprawdopodobniej bedzie bialy. efekt wizualny nie jest taki wazny, ale poszerzenia abarthowskie beda na 100%. ale mozliwe ze zrobie go czerwonym, jeszcze nie wiem .

Cytat:
2003-04-07 23:56:13, Walezy pisze:
no... co do odpowiednich rak to chyba zle trafiles, nie potrafie tym autem szybko jezdzic. mam opory psychiczne no i technika jazdy nie ta. ale auto ma duzy potencjal i jest piekielnie szybkie co nie znaczy ze daje wiecej zabawy niz poldek

Na studenckim nie liczy się czas, a efektowność przejazdu .

Pozdrawiam

Myśle Walezy że powinienneś się przyłączyć do klubu F&F , mając tak wściekłego Fiata to niemal obowiązek . Przynajmniej obiecaj że pojawisz sie na kilku naszych zlotach , i powarczysz ( wrrrrr) z jakimiś malcami 1100 i z Dfem Kani

Który to rocznik ten 131 ?? (ma 25 lat ) jak nie ma , to myślisz że dociągnie ?? Silnik z Poldka , a masz zamiar szykować 2.0 16V z miską oleju z tyły to pewnie za drogo , ale jaki efekt ...
jakie mu felgi wrzucisz , (pewnie jakieś niezniszczalne) fajnie by wyglądały(wiem że to mało ważne) te białe motylki które masz w poldim tylko poszerzone
Jak będzie biały to może w barwach Martini , a na nie dopiero sponsorzy mogę nad tym popracować i ładnie go okleić

rocznik to chyba 81,myslalem nad glowica 16v ale nie mam jednej wierzyczki na walek do tej glowicy(ssacej) no i kute tloki by sie przydaly, z sucha miska olejowa nie jest tak latwo, ale mam to w planach, kupie tez pewnie niedlugo "accusump". w tej chwili czekam na homologacje tego fiata wiec bede wiedzial co moge w nim przerabiac. Felgi "motylki" to tylko na dojazd mam, normalnie uzywam 13". mam ATS 6"(kilka kompletow) ostatnoi kupilem tez Crommodorki 7" na przód i 8" na tył. naturalnie wszystkie sa biale predzej go wymaluje na A Italia.

Ja będe miał najprawdopodobniej felgi motylki z gumami i 2 felgi z gumami od Rekina juz niebawem

Koniu motylki 14' czy 13' i które ( jakie ET?) widziałem Dfa na motylkach 14' ET 25 i wyglądał bardzo fajnie , jak dla mnie nawet lepiej niż na 13 z rekina (choć na tych równierz bardzo mi sie pdoba)

będe miał je z Argenty od Małego
danych nie znam mogą nawet wystawać poza obrys mojego fiacika a i tak je pewnie bede poszerzał
musze cyknąć fotki tego Fiata co obok na osiedlu stoi bosz to po prostu wypas !

mam juz klatke, fotki na stronie. www.cecot.w.pl

Moglbys zwymiarowac klatke? A moze masz jakas dokumentacje? Ile Cie kosztowala klatka?

Pozdtrawiam

ciezko to zwymiarowac. jest po prostu dokladnie dopasowana do nadwozia. mam na nia papiery ale tam nie ma podanych wymiarow, tylko tyle ze scianka ma 3,5mm i do tego wszystkie atesty i wytrzymalosci rur. Za klatke dalem.....hmmm. niestety to jest tajemnica bo sie dogadalem z gosciem(dla stalych klientow jest inna cena ). powiem tylko tyle ze normalnie taka kosztuje okolo 2600zl.