Termostat do Essiego 1.4i, 1992r. Słychać jeden zawór....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Czy taki termostat będzie dobry do mojego autka ?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89208244

2. Czy można jakoś "podleczyć" stukanie zaworu ... dosyć głośno go słychać... jeśli trzeba będzie wymianiać zawory i wałek to chyba lepiej kupić używany silnik ?

Z góry dzięki za odpowiedzi i porady

pasowac bedzie ale lepiej kupic motorcrafta

kupilem termostat podrube francuska z simerengami za 24 zl na 92c dziala super cieplo i mniej pali .koszt wymiany i kupna silnika ale 1.6 wynosi ok.1000zl.mam 1.6 litra z gaznikiem dzila o,k

[ wiadomość edytowana przez: szczur242 dnia 2006-03-05 21:48:21 ]

co tuka popychacz czy zawór
bo ajk popych
to ja kupiłem uzywke za 10zł i wsadzięłm i juz nie stuka

a można wymienić jeden zawór i popychacz ?

można czy wolno??

OK wielkie dzięki

Problemem jest zlokalizowanie który stuka bo wymiana to pryszcz jak co mam 7 sprawnych popychaczy do 14i oddam za jakie 20zł leżą zatopione w oleju.

odkręcasz wyciagasz po kolei aż zobaczysz na którymś dołek od dołu albo cos innego
bedzie sie różnił od pozostałych napewno

Cytat:
2006-03-05 21:32:00, JerryS pisze:
1. Czy taki termostat będzie dobry do mojego autka ? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89208244

Witaj,

Do Twojego silnika katalogowo powinien pasowac Vernet 14.10. Pasuje tez 13.43, tylko trzeba dokupic odpowiednia uszczelke pod obudowe termostatu [z trzema otworami na sruby + 2 na obiegi wodne]

Moim zdaniem Vernety nie sa najlepszymi termostatami, sprawdz czy mozesz dostac termostat Wahler lub Behr [Behr numery: 1.087.88 lub A.060.87]. Nieststy te termostaty, a zwlaszcza Behr sa trudniej dostepne...
O termostatach Motocrafta nie moge sie wypowiedziec, dopiero od tygodnia mam Forda i jakakolwiek stycznosc z marka Motocraft - chociaz to wlasnie termostat Motocrafta byl walniety u mnie i zostal wymieniony na Verneta.

To że jest wklęsły ma wytarcie od wałka nie znaczy niesprawny , poprostu jak nie trzyma cisnienia to klepie.

ja bym sie klucil ale skoro tak jest to nie wiem
w moim jeden byl wytarty od dolu