| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sztula BMW Friend BMW E36 Blonie | 2006-03-05 11:49:57 witam,
nie wiem o co Ci chodzi i nie rozumiem jakie masz drgania w moscie ale jesli bedziesz utrzymywal silnik w normalnych obrotach czyli podzas jazdy od 2tys obr/min to nic nie powinno Ci drgac a przyklad jazdy na 5 biegu przy 40km/h to sory ale trzeba byc idiota zeby przy 40 wrzucac piaty bieg i nie dziwie sie ze masz drgania ktore jak sadze wynikaja od silnika bo w ten sposob obroty spadaja ponizej jalowych a w ten sposób zameczysz silnik PS. jazda na za niskich obrotach bardziej meczy i niszczy silnik niz bys jezdzil w granicach 4-6tys obr/min. pozdrawiam Paweł |
bar_to Wałbrzych | 2006-03-05 13:32:51 ja znalazlem cos takiego moze bedzie pomocne.
zmiana dyfra pozdrawiam link jak zwykle nie dziala wkazdym razie jest to na stronie stronka po prawej stronie u gory pod tytulem: "Sparen durch langes Diff" [ wiadomość edytowana przez: bar_to dnia 2006-03-05 13:36:46 ] |
JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2006-03-05 14:33:38 fajnie by bylo zrozumiec co tam jest napisane tak sie sklada ze niemieckiego nie kumam prawie nic![]() |
JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2006-03-05 15:56:08 Tutaj roznica w przelozeniu mostow jest juz wieksza z 4.10 na 3.64
u mnie 4.10 na 3.91 wydaje sie nie miec znaczacego wplywu watek utworzylem myslac ze moze ktos napisze cos o czym nie wiem... ciekawe co to znaczy to bylo by dosc istotne Das Negative vorweg: Die Beschleunigung in den unteren Gängen lässt natürlich nach. Wenn man früh hochschaltet, läuft er im nächsten Gang erst mal etwas untertourig. Bis er im 5. Gang die Endgeschwindigkeit erreicht, dauert schon ganz schön lange. Aber, wie gesagt, rasen ist für mich sowieso vorbei. Jetzt das Positive: Durch die reduzierte Motordrehzahl werden die Fahrgeräusche reduziert. Der Motor wird geschont. Spritersparnis – und darauf kam es mir an – liegt im Mischverkehr Autobahn/Stadt bei 1 Liter auf 100 Km. Momentan braucht er 8 l auf 100 Km, nicht schlecht oder? So richtig Langstrecke habe ich noch nicht getestet, aber ich kann mir vorstellen, dass er unter 8 l kommt. |
aper BMW Friend BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2006-03-05 16:40:04 Po prostu napisali tam że po zmianie mostu na most z dłuższym przełożeniem gorsze będzie przyspieszenie bo silnik po zmianie na wyższy bieg będzie chwilowo wchodził na niższe obroty. Na plus bedzie za to spalanie które spadło tam o litr do poniżej 8l/100km |