Letnie gumy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jako że wiosna już się zaczęła (kalendarzowa) , muszę kupić letnie opony, doradźcie mi jakie. Mam fele 15'' i raczej nie będę ich zmieniał.

Witaj!

Zerknij do mojego wątku o takim samym pytaniu, jest na drugiej stronine forum Ja naprawdę polecam Ci Nokian NRV, tylko pamiętaj NRV a nie NRVi .
W wątku będzie link (od Pirsa) do strony z testami opon......Nokiany wypadają rewelacyjnie....naprawdę główną zaletą ich jest niski poziom hałasu, na wodzie rewelacja...... reszty jeszcze nie miałem okazji sam sprawdzić ale testy mówią same za siebie. No i ten bieżnik
Ja mam rozmiar 205/60/15 cena bardzo przystępna jak na tą klasę opon, ze wszystkim (opony, wyważenie alusów - klejone odważniki, montaż) 340 PLN/szt.

Cytat:
Ja naprawdę polecam Ci Nokian NRV, tylko pamiętaj NRV a nie NRVi .

A to dlaczego? Przeciez NRVi jest następca NRV i z definicji powinny byc lepsze (znaczy się: jeszcze lepsze).

Cytat:
Ja mam rozmiar 205/60/15 cena bardzo przystępna jak na tą klasę opon, ze wszystkim (opony, wyważenie alusów - klejone odważniki, montaż) 340 PLN/szt.

A gdzie sa takie ceny?

Petereke

Po pierwsze dlatego, że NRV jest to model ubiegłoroczny i sprawdzony przez użytkowników Testy opon
Po drugie NRVi w porównaniu do NRV ma strasznie badziewny bieżnik.....a ja tez na to zwróciłem uwagę
A co do ceny...hmmm...taką sobie załatwiłem....przyjedź do mnie to też Ci załatwię....no chyba, że twoim zdaniem jest za wysoka jak na tą gumę

Pozdrawiam

Robert

A czy NRV nadal są produkowane? Czy mozna kupic te gumy z 2003 roku?

Cena jest b.dobra, chętnie bym posłuchał szczegółów, ale do White Cliff'a raczej sie nie wybiorę - nie mam czaus, poza tym to sie nie kalkuluje

Pzdr.
Petereke

Powiem Ci szczerze, że nie wiem czy są z roku 2003, dla mnie to i tak nie ma większego znaczenia bo ja opony (letnie/zimowe) muszę zmieniać max. co 3 sezon.....
Gdybyś się mocno uparł to moglibyśmy się spotkać w połowie drogi W-wa/B-stok gdzieś, kiedyś w drodze wyjątku i pomocy koledze z LOB

Pozdr.

Mówcie co chcecie, a ja uważam, że to dla przeciętnego użytkownika nie ma znaczenia. Jeśli ktoś traktuje sprawy ze sportowym zacięciem to może i są rożnice. Ja zasuwam na polskich Stomilach, miałem poprzednioKormorany, teraz Dębice i nie mam zastrzeżeń. Zaznaczam, że są to oponki z indeksem V

Popieram Res twoją propozycję dla Gomala - Nokiany to na prawdę rewelacyjne gumy a i producent ma niemałe doswiadczenie w tym temacie ( Finlandia mówi sama za siebie).
Ja na ten sezon zimowy zafundowałem sobie komplet zimówek Nokiana i byłem bardzo, bardzo zadowolony.
Z chęcią sam bym sobie kupił również komplet nowych letnich gum ale moje jeszcze jeden sezon przejeżdzą ( szkoda wyrzucić- bieżnik ok. 4mm, a i kasy zbytnio nie mam)

A odnośnie Kormoranów czy Dębicy - to zupełnie nie ta klasa, nawet nie ma jak ich porównać z Nokianami
---------------------
Pozdrawiam