Remont silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie ile wasz wyszedł remont silnika ??
ile wzieli za robocizne a ile wyszły części (planowanie, szlif itd??)

dziś w pracy zmierzyłem sobie stopień sprężania... normalnie porażka

normalnie: planowanie, docieranie zaworow i zgniazd, nowe prowadnice, uszczelniacze okolo 300zl. jezeli masz gdzies peknieta przelecz czeka cie jeszcze jej spawanie, jezeli gniazda sa wypalone to wstawianie nowych gniazd. ja robilem wszystko w najdrastyczniejszej opcji i zaplaciliem 600zl. do tego komplet uszczelek 130zl. okolo

Witam Liked
Mam pytanko gdzie robiles ten remont bo mnie w Lodzi krzykneli 1600 PLN

Cytat:
Witam Liked
Mam pytanko gdzie robiles ten remont bo mnie w Lodzi krzykneli 1600 PLN

w chorzowie jest firma ktora sie tym zajmuje.... a masz padnieta glowice? tak sie sklada ze ja mam glowice 89r przywieziona z holandii, cisnienie na tlokach wraz z ta glowica wynosilo kolejno 13; 12,5; 12,5; 13 wiec gniazda sa w swietnym stanie ,jedyne co trzeba zrobic to dokupic 2 zawory wydechowe bo te byly mi potrzebne. sprzedalbym ci ja w tej cenie co wynioslby cie remont.

Dobra bede pamietal, bo chwilowo jestem troche splukany ale remont i tak musze zrobic to jak by co to bede do Ciebie pisal

Pozdro

1600zl za glowice czy jak?? nie wiem czy zrozumialem. nie za duzo ?? chociaz to xr ale....??

powiedzieli mu 1600 za remont

dalej nierozumiem ale ze mnie diesel
Cytat:
sprzedalbym ci ja w tej cenie co wynioslby cie remont.

nie wiem to zdanie wyzej czyli za glowice 1600zl

Na ul. Makuszynskiego za Fordem jest taka firma Auto-Szlif. Robia glowice dobrze i niedrogo (planowanie 6 cylindrowego silnika od Mercedesa 3.0 kosztowalo mojego brata 60 pln) docieraja tez zawory. Wydaje mi sie ze robia dobrze, propobuje tam podjechac i porozmawiac z kolesiami, to powiedza Ci dokladnie co i jak.

nie ziele... w cenie remontu u mnie... czyli za 300zl.

Cytat:
2004-08-21 12:39:08, m0h0 pisze:
Na ul. Makuszynskiego za Fordem jest taka firma Auto-Szlif. Robia glowice dobrze i niedrogo (planowanie 6 cylindrowego silnika od Mercedesa 3.0 kosztowalo mojego brata 60 pln) docieraja tez zawory. Wydaje mi sie ze robia dobrze, propobuje tam podjechac i porozmawiac z kolesiami, to powiedza Ci dokladnie co i jak.

Witaj ziomku
czesto piszecie na forum

Cytat:
nie ziele... w cenie remontu u mnie... czyli za 300zl.

aha no tak trza bylo odrazu a nie.... ja mam zaledwie 400MHz w łbie procka a ramach to jush nie wspomne hehe spoko tero rozumiem

ja też się podepne pod ten wątek,
byłbym wdzięczny za podanie namiarów na jakiś niedrogich i dobrych szpeców od silnika.