Wydech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Pytanie czy wydech od '95 530 i jest taki sam jak w '94 525? pucha mi poszla i nie wiem czy sie jej pozbyc czy od 525 mi podejdzie pomoc

Musisz napisac troche więcej : czy E34 czy E39 jakie są motory dizel czy benzyna no i najlepiej kod silnika M ?? B lub D ?? Jeżeli chcesz być pewny na 100% czy napewno bedzie pasować

Cytat:
2006-03-01 08:51:22, Gregi83 pisze:
Musisz napisac troche więcej : czy E34 czy E39 jakie są motory dizel czy benzyna no i najlepiej kod silnika M ?? B lub D ?? Jeżeli chcesz być pewny na 100% czy napewno bedzie pasować

pewnie chodzi o E34, bo E39 wtedy było na szkicach, a to oznacza, że chodzi o 530 V8 (m60) benzyna, bo 3.0d(m57) nie było w E34, a napewno nie 3.0 R6(m30) bo już nie robili... pzdr

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2006-03-01 16:48:54 ]

Moja B jest e 34 i kod silnika D, benzyniak a musze zmienic poniewaz popekal mi katalizator w srodku i wydech mi sie zatykal , wiec wyczyscilem smiecia z katalizatora ale dalej mam cos w puszcze a z tamtad juz nie dam rady wyczyscic.

To jest część wydechu E34 525i M50 B25

A to E34 530 V8 M60 B30

ps. Oznaczenie B to bezyna a D to dizel

Ok ten schemat ktory mi wyslales to mi zaduzo nie pomogl poniewaz pokazuje mi tylko puche od silnika i katalizator (jesli dobrze go odczytalem) a mi chodzi o samo koncowke od katalizatora w tyl. Jesli sie myle to mnie popraw ale patrzac na moj wydech tak to widze.

Z tego wychodzi że ten drugi tłumik na obydwu rysunkach to jest końcowy Poszukałem ale juz dalej nie ma żadnego tłumika Z doświadczenia nie wiem bo nie miałem takiego auta ale może jest katalizator i tłumik końcowy worto by zajrzeć pod auto

[ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-03-03 07:57:55 ]

Zgadza się, rysunki pokazują tumiki środkowy i końcowy (odpowiedznio pierwszy i drugi na rys). W nowszych BMW (od końca lat 80tych) były tylko te dwa tumiki (druga i trzecia puszka), a pierwsza puszka za kolektorem to katalizator (nie widoczny na rysunku). Z tyłu nie ma już żadnej innej puszki.

Ztego co widze na rysunku ktory mi wyslales to u mnie wyglada to troche inaczej ale mam juz pomysl jak to wyglada. W mojej bemie so 3 puchy jedna zaraz przy odejsciu od silnika ,(niewiem co to jest) druga katalizator i ostatnia pucha . Wkazdym badz razie dzieki za wasza pomoc jakos juz sobie dam rade.J

Cytat:
2006-03-03 22:59:09, tezy pisze:
Ztego co widze na rysunku ktory mi wyslales to u mnie wyglada to troche inaczej ale mam juz pomysl jak to wyglada. W mojej bemie so 3 puchy jedna zaraz przy odejsciu od silnika ,(niewiem co to jest) druga katalizator i ostatnia pucha . Wkazdym badz razie dzieki za wasza pomoc jakos juz sobie dam rade.J

KLIKNIJ TO A później wybieraj w "pod menu", tam masz wszystko, jezeli chcesz porównac z 525 to kliknij wyżej "select another car" i wybierz sobie 525i.
Masz M60b30, M60 to typ a b(benzyna) 30 to 3.0 litra, oznaczenia "D" to są do diesli.