| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-03 12:58:00 Ja mam podwójne pryskawki, ale daje to tyle, że płynu idzie mi więcej niż wachy - cuś tak dwa baniaki, czyli 8, 10 litrów na tydzień |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-03 13:06:15 A czy nie jest to problem pompki? |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-03 13:17:24 Zolti, to musisz mieć coś nie tak z pompką albo przewodami, bo u mnie daje równo z wszystkich czterech.
No, Skody mają nieźle, ale najfajniej to widziałem w Vito - szyna na całej długości pióra wycieraczki rozprowadzająca idealnie płyn przed gumą.... Bajka |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-03-03 14:21:04
Mi też tak sika, ale w trasie przy ponad 100 km/h pęd powietrza zduchuje siki nawet poniżej linii wycieraczek. Taka tego uroda i praw fizyki niestety nie ominiesz (nawet jeśli nie studiowałeś prawa ) |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-03-03 17:28:54
typowe rozwiazanie w transporterach... LT i Sprinter tez tak maja... ja tam nei wiem ale u mnie psika fakt moze tez tylko punktowo... ale... nie robcie jaj... przeciez to w niczym nie przeszkadza... jedno machniecie wycieraczki i juz cala szyba mokra... |
Andre_GLX Ford Focus Ruda Śląska | 2006-03-03 19:15:17 Witam,
U mnie też sikają 4 strumienie - po dwie dysze na spryskiwacz. Jestem zadowlony, ustawione są tak że tryskają w połowie wysokości szyby w mniej wiecej równo rozstawinych miejscach. Przy prędkości 120km/h też jest OK, walą prawie w to samo miejsce, tylko pióra muszę chyba wymienić bo przy 140km/h wycieraczki "skaczą" mi po szycie i nie zbierają wody. A co ciśnienia, to może niekoniecznie pompka szwankuje. Miałem słabsze ciśnienie w prawym spryskiwaczu. Sprawdziłem wężyki i okazało się że ten do prawego zgięty był o 90st. i na załomie zmniejszał przepływ. Wężyk jest stary, obsmarowany konserwacją i po każdym prostowaniu powracał do zgięcia. Otóż co zrobiłem: do odcinku zgięcia przyłożyłem gruby drut, moze być nawet patyk i w czterech miejscach przywiązałem cieńkim drucikiem. Zgięcie się wyprostowało i jest już OK od wiosny. Lato, zima. Tryska tak samo. |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-03-03 20:33:50 W moim złomiaku zaraz po kupnie nie działała pompka(fura po pierwszym włścicielu,ale gościu chyba nigdy w nim nie sprzątał). Przy okazij zakupów w polmozbycie gratów do CC kupiłem pompke od audi cena 30 dychy.Pasowała bez problemów .Ciśnienie luks,tylko prawa dysza mi wypada.Czekam wiosny to przykleje
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-03-03 21:30:47 To coś mam spieprzone...
Jutro zlukam przewody. Może pokuszę się o wymianę sprysków... Chociaż z dobrym ciśnieniem powinno być good. Ps. Peugeot 405 też ma szynę... I zajebiste wycieraczki... Super zbierają i są bezgłośne... |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-06 11:12:52
Faktycznie, zapomniałem o tym... Ale Pugi mają to do siebie (i to chyba wszystkie z tych starszych) że blaszki na piórach pięknie rysują szyby. U mnie w rodzinie przeszliśmy 3 różne i w każdym jest to samo, a i na ulicy to zauważam w innych - dwie, trzy piękne półkoliste rysy. A co do bezgłośnych, to ostatnio w realu zanabyłem wynalazek w postaci piór podwójnych i jestem mocno zdziwiony, bo mimo, że nadal mam rozpieprzony mechanizm (czekam aż wreszcie któreś ramię odpadnie) nagle przestały wydawać jakiekolwiek odgłosy - nawet na suchej szybie jest idealna cisza. |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-03-06 11:51:44 Kupiłem w zeszłym roku nowe dysze(podwójne) stare po malowaniu zepsuły się (końcówek zabrakło) i do tego nowa pompka ze zbiornikiem typ abs i porażka jak przed wymianą sika jakby pompka miała prostatę. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-03-06 12:00:33 Walus
Real w Gdańsku ? Jaka marka ? Ps. Wczoraj macałem kable, niby jest ok. Fakt, że było ciemno...
Trza spota zrobić... Jutro Walus masz czas o 18 np. ? |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-06 12:37:16 Dokładnie - w Gdańsku. Marki nie pamiętam, ale wożę opakowanie w wozie, także sprawdze - coś niemieckiego. Są na stojaki oddzielnym tak z boku działu samochodowego pod ścianą.
Stoją coś koło 20 zeta. Co prawda dołem trochę "przepuszczają", ale w sumie jestem zadowolony, bo generalnie tam gdzie trzeba szyba jest czysta i nie wiem czy to nie wina właśnie zrąbanego mechanizmu - luzy mam na trzpieniach tak z 1,5 centymetra. Co do jutra to trudno mi jeszcze cokolwiek powiedzieć, ale jak tylko będę coś wiedział to dam znać. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-07 08:40:08
Bo aby była idealna cisza i zbieranie pióra muszą być ustawione IDEALNIE PROSTOPADLE do szyby. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-07 08:43:20 No wiem piotr_ek, tylko właśnie u mnie na pewno nie są, bo mówię, ze mam mechanizm tak rozp.... że prawie odpadają ramiona i każde pióro zgrzytało i piszczało, a przy tych podwójnych gumach nic. Albo są bardziej miękkie, albo wzajemnie jakoś się te dźwięki niwelują... nie mam pojęcia, ważne, że nic nie skrzypi |