| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-12-02 14:38:35 Jak myślicie, czy warto pojechać w weekend do np. Korbielowa (no żeby wytrząść trochę tłuszcz na stoq)? Wygląda toto na dzisiaj jeszcze w miarę atrakcyjnie: Zgórkinapazurki Ktoś tam może mieszka w pobliżu? A może Ktos tam planuje szusować w weekend (jakiś mikrospocik Aha -> i proszę mi nie sugerować górki szczęśliwickiej (górka ze sztuczną nawierzchnią w Wawie), czy symulatorów komputerowych |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-02 15:03:13 Jeszcze nie przetralem, ale narciaz zemnie jest Wiec teoretycznie wyglada to tak(kumpel z zakopca) "Gubajka" ponoc cala(tylko nie wiadomo czy puszcza ciuh ciuch) Na nosalu do polowy. Szymoszkowa tez ok. Kaspr u gory. Generalnie slyszalem ze ludzie chodza na piechte. Ja i moja leniwosc poczekaja jeszcze troche. Co do korbielowa-pilska, to nie znaju. Podejzewam tez ze SVK w gorkach tez daje mozliwosci |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-12-02 15:31:45
... że jak znaczy...? Za szybko przeleciało, nie chwyciłem Fleszerq |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-02 15:35:37 Ja jeździłem dość często do Korbielowa, ale przestałem, bo to miejsce jest dla mnie pechowe. Dwa lata pod rzad wracałem albo połamany albo pokiereszowany. Ale ogólnie jedno z lepszych miejsc na uprawianie narciarstwa i polecam goraco. Moge to jedynie porownac ze Szklarska i ewentualnie z GAT'owskim osrodkiem w Szczyrku.
O Korbielowie można powiedzeić tyle, ze jest tam najwcześniej śnieg i najdłużej leży (stok północny). No i jest teraz nowo otwarte schronisko na Hali Miziowej. Sam Korbielów to zaaaadupie jakich mało Ale ogólnie polecam i po 16 polecam jechac do Żywca albo do Bielska - bliżej cywilizacji. Edit: jak bede w domu to wstawie tu pare fotek z Pilska. [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-12-02 15:36:22 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-12-02 16:37:41 Podhale odpada - bedzie odwilz zwiazana z halnym, ktory nadszedl byl wczoraj.
przy halniaku temperatura w ciagu doby moze z -5 skoczyc do +10. Podobne jaj z cisnieniem. Fajnie jest, pare razy dane mi bylo to przezyc.tu jest pogoda w zakopcu z podgladem.tu www.zakopane a tu w miare aktualne warrunki sniegowe. na narty dla poczatkujacych i srednio zaawansowaqnych polecam ZĄB, skrzyczne i okolice. Stoki oswietlone, dosniezane, malo zaludnione, ceny nizsze jak w "renomowanych" stacjach. i dojazd lepszy, bezkorkowy... wypozyczalnie z przyzwoitym sprzetem tez sa.... nawet carvy maja... |
Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2004-12-02 16:56:57 ...u nas wyciagi ruszaja teoretycznie w sobote.... w miescie sniegu nie ma specjalnie ale widzialem ze na trasy "naprodukowali"...
... polecam strony: Czeskie karkonosze i izery chyba najprzyjeniejsze miejsce w jakim jezdzilem i ceny rozsadne - Paseky nad Izera (CZ) Szklarska - SkiArena [ wiadomość edytowana przez: qba_szklarska dnia 2004-12-02 16:57:34 ] |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-12-02 17:13:21 Dźwięki.
Jak już się ten sezon na dobre rozkręci, to można by zrobic sobie jakiś spot w miłej, górskiej scenerii z szusowaniem na nartach/snowboardzie, itd. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-02 17:53:23 W okolicach lutego planuję sobie wyskoczyć na tydzień do Szklarskiej.
Niestety z racji odległości nie mają sensu wyjazdy weekendowe na narty. No ewentualnie moge sobie pojechać do Wieżycy albo na Łysą Górę w Sopocie. Z pozdrowieniami wasz klubowy pomocnik instruktora PZN |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-02 18:57:02 Tak jak obiecywałem kilka zdjęć z Korbielowa 2003.
Jak widać ze szczytu można zobaczyć przy dobrej pogodzie panorame Tatr.
Z dolniych partii Pilska tez widac Tatry
Nartostrady sa bardzo szerokie i dobrze przygotowane.
Taki sobie widok na Beskidy prawie ze szczytu Pilska.
Widok na szczyt (po lewej), stare małe schronisko (tez po lewej) i na 2 z 4 natrostrad powadzacych ze szczytu na Halę Miziową (do mapek odsyłam na stronę GAT'u).
Babia góra - widać ją prawie z każdego punktu na Pilsku.
"Centrum" Korbielowa
|
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-12-02 19:40:25 SVK - Slovakia - i jej tatry.
Ale to oczywiscie tylko do 16 godziny Ale dla mnei superowsko - oczywiscie nie wiem jakim jestes narciarzem, ale ja polecam Strbskie Pleso(albo jakos tak) prawie 2tys m.n.p.m - z tym ze tam juz trzeba miec pojecie i odwage(wasko miejscami) Oczywiscie w tej miejscowosci w tym samym miejscu mozna pojezdzic nieco nizej i tez jest fajowo. Ale czy tam jest snieg, to tego nei wiem, - zgaduje ze tak. |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-12-02 20:44:28 ja się wybiorę w połowie grudnia gdzieś do kotliny kłodzkiej |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-12-02 21:46:51
z kotliny to chyba wspominana juz przeze mnie Czarna Gora najlepsza... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-12-02 22:18:53 taaa, ladnie....
Ale za to Podhale robi ostatnio wstrząsające wrażenie |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-12-02 23:53:50
Ale cudnie |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-12-03 07:56:44 |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-12-03 08:48:29
Ja byłem na przełomie 2002/2003 roku w Tatrach Słowackich na nartach. MASAKRA. Strbskie Pleso tak zawalone, ze nawet sobie nie pojezdzilismy. No i jest strasznie drogo, np. jeden wjazd krzesełkiem na samą górę pod schronisko 200 koron Jest fajny oswietlony stok w Tat. Lomnicy, ale to raptem jeden wyciag, wiec bida. Fajnie jest z okolicy Zdiaru (sa 2 ski-areny). Ale podobno lepsze rejony na nartki na Słowacji to Tatry zachonie i Tatry Niskie. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-12-03 11:13:57 Ja swego czasu byłem na nartach w Słowacji na Chopoku i było całkiem, całkiem Tak sobie przegladam te inf. o warunkach i myslę, ze może lepiej niestety będzie jeszcze trochę poczekać, niż na siłę zjeżdżać po topniejących resztakach śniegu... |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-12-21 23:19:05 Za 2 tygodnie wybieram sie ze znajomkami na narty do Harrachova.. i tu moje pytanie..
Czy nocowal juz ktos z was w Harrachovie, i zna jakies dobre miejsce, tak powiedzmy za 300-350 koron/dzien ??? |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-12-22 09:55:48
Ale masz fajnie! |