Wyklepanie rantów błotników tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem bo na dołkach obciera mi z tyłu koło o rant nadkola. Wyklepanie tych rantów załatwiło by sprawe. W poprzednim samochodzi robił mi to gościu w warsztacie takim specjalnym przyrzadem, który zakładał na piaste i jeździł po rancie aż tan się przygiął, kosztowało to 150 zł. Teraz mam wspawane reparaturki i nie są jeszcze pomalowane, więc sprawa jest troche prostsza. Robił to ktoś samemu??? Jeżeli tak to jak

[ wiadomość edytowana przez: LUGOL dnia 2006-03-10 09:25:47 ]

wytnij je szlifierką kątową

nie da rady bo błotnik sie rozejdzie z nadkolem !!!

Cytat:
2006-03-10 09:41:31, LUGOL pisze:
nie da rady bo błotnik sie rozejdzie z nadkolem !!!

to zetnij tylko do zgrzewów, albo podspawaj na rancie i wtedy zetnij do zera. Albo zaklep do środka - stracisz sztywność, zyskasz miejsce. A poprzedni samochód miał zapewne ranty jak np w Golfie2 i tam nadkole odstaje od płaszcztyzny błotnika....

Poprzedni samochód to Matiz. A jak wy rozwiązujecie obcieranie tylnich kół o rant przy szerokim kapciu i glebie???

brzeszczot w reke, nacinasz rant co ok 5 cm, drewniany klocek, miekka szmata, mlotek, ktos drugi do pomocy i jazda

Ja obciąłem rant i zespawałem na nowo bliżej krawędzi oraz obtoczyłem czoło felgi (ET).

Może jeszcze ktoś powie jak sobie poradził z obcieraniem, gumy w sprężyny rozwiążą problem, czy jeszcze inne patenty???

tez mialem tren problem!! chcialem zrobic to sam ale nadkola z tylu sa tak twarde tam gdzie te zgrzewy ze mozna sie niezle namachac!! wiec oddalem autko do blacharza !koszt za dwa nadkola tylne to 150zl. fotki w profilu.pozdrawiam

Kto jeszcze ma coa do powiedzenia w tym temacie??? A gumy wsadzone w sprężyny coś dają?

ja do tych poszerzen tez mam zalozone gumu bo bez nich w 4 bytarlo w tym miejscu gdzie jest koncowka zderzaka!!

a możesz pokazać jakie masz te gumy, np na allegro i ile ich masz po sztuce na strone?

gumy mam takie po 1szt. na strone!!ale z tego co slyszalem to mozna wszdzac nawet po 2 szt na strone!! ale nie kupuj na allegro dostaniesz to w kazdym motoryzacyjnym nawet taniej niz na allegro!! pozdrawiam

Cabrio a powiedz jakie ty masz szerokie te ''kapciuchy na tył? Bo widze że twoje tylne felgi sa ultra szerkie i bardzo ciekawie się prezentują powiedz jaki to rozmiar,

felgi maja rozmiar 9x16 et 30 oponki na nich to 215/40

Cytat:
2006-03-27 22:14:20, cabrio pisze:
felgi maja rozmiar 9x16 et 30 oponki na nich to 215/40

no nie zle
a mi zamiast gum chodzą po głowie twardsze springi ale o wysokości seryjnych tylko twardzesze ,bo gumy robia troche nienaturalną charakterystyke resorowania, a ja chce żeby było pewnie co nie znaczy komfortowo bo to stawiam na drugim miejscu i prześwit musze mieć pokaźny bo niestety zjazd do garażu mam taki jaki mam a samochód musze miec gdzie stawaiać

no to musisz znalesc springi z cabrio seryjne sa twardsze!! tak mi mowil liked!!

Cytat:
2006-03-27 22:35:41, cabrio pisze:
no to musisz znalesc springi z cabrio seryjne sa twardsze!! tak mi mowil liked!!

a tego nie wiedziełem dzięki,
ale z cabrio bedzie chyba troche trudniej znaleźć w moich okolicach ,ehhh no i ciekawe ile taka przyjemność będzie kosztować

a ja mam!! ale nie wiem jeszcze czy je sprzedawac!!

Cytat:
2006-03-27 22:38:08, Remarq pisze:
ale z cabrio bedzie chyba troche trudniej znaleźć w moich okolicach ,ehhh no i ciekawe ile taka przyjemność będzie kosztować

i tu się myllisz w znanym nam odybwu punkcie z używanymi częściami stoi właśnie pogniecione conieco cabrio mkV i wszystko wskazuje na to że niedługo zstanie rozpier..wiastkowane
.......niestety nadal pozostaje kwestia ceny

[ wiadomość edytowana przez: masterostry dnia 2006-03-27 22:50:51 ]