Tarcze w maluszku=SZOK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie zamontowano mi tarcze na przedniej osi w maluszku...bylo troszke wiecej cudowania niz u Fortiego...ale dało rade. ..no i jestem w szoku...staje w miejscu...chyba bede musial zarzucic cylinderki przednie na tylne kola...

Witam!

Ile cię to kosztowalo w sumie? (robocizna+czesci)

Pozdrawiam
Sebastian

skoro "zamontowano mi" to chyba robiles to u kogoś...
.....mogłbyś upublicznić choc fragment kosztorysu??
i gdzie cześći nabywałeś
nowe/stare
sklep/szrot/inne..

Teoretycznie komplet kupilem z hogi...za 200zł...ale musialem zakupic nowe tarcze i klocki...montowal mi to moj mechanik(wiec mialem ciut znizki)a z tego kompletu wykorzystano praktycznie tylko flansze i zaciski...
za czesci zaplacilem 90zł(tarcze ,jakis tloczek,przewody,plyn i cos tam jeszcze)
robocizne wyceniono na 200zł(w tym mozntaz i robota tokarza)

a możesz napisać coś więcej?? tzn najbardziej zastanawia mnie, czy da się "wyczuć" takie hamulce, czy jest tylko: stop-niestop bo słyszałem i takie i takie opinie

w moim.....tarcze tak dają że faktycznie prawie staje w miejscy ale za to jest b.słaby tył......rozwiązaniem jest korektor siły ham....myślisz o czymś takim?

Oczywiscie ze da sie wyczuc...nawet na sliskiej nawierzchni na razie nie ma problemow...(ale na razie jechalem max 80...bo docieram)...no i troszke czuc jakby tyl byl jednak za slaby...dlatego zastanawiam sie nad zalozeniem cylinderkow z przodu na tyl...podobno pomaga...a mechanik mowil mi ze jak cos to da rade dopasowac z innego autka cylinderek...

o czym wy mowicie normalnie dzialaja chamulce jak mocniej nacisniesaz to z tylu heble sie tez blokuja

U mnie tak jakos nie za bardzo...ale zrobilem na nich dopiero 50km...mechanik mowil ze najpierw niech sie wszysciutko ulozy...a potem bedziemy kombinowac z bolcem(ten co wchodzi w pompe) i cylinderkami z tylu...
no i nie wiem czy hample z DF`a sa identyko jak Poldasie???
Bo aj mam z poldasa....

jesli nie lukasy to napewno fiatowskie tzn fso