Co powiecie o tej instalce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM WAS. gazownik zainstalował mi instalacje na której są symbole100 hp gos olit E8 67R-O1 3824 MOD.ATO7 F5731 ASTORIK GLASS przepraszam że tak piszę ale ja się wogóle nieznam ( gazownik wyczuł mnie że sie nieznam i powiedział mi że części instalacji poza kompem... są autronic a od WAS się dowiedziałem że autronic nie produkuje podzespołów inst.... poza kompem i sterownikami pisze bardzo prymitywnie i ogólnie ja to wiem i przepraszam) ,a komputar z emuletorem BINGO-S4 LAMBDA-SYSTEM K.M.E PROSZĘ WAS powiedzcie mi coś więcej na temat tej instalki . jutro jadę do gazownika bo auto 2tygodnie po założeniu inst...... poprostu nie działa i na drogę prawną z nim przejdę bo nie mam już cierpliwości. BARDZO WAS PROSZĘ I POZDRAWIAM.jan z bytomia . P.S. na inst.... pisze że jest włoska ( made in italia , sory za błędy_ auto laguna 1800 8v 98r.) KOLEDZY JESZCZE RAZ PROSZĘ DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM . jan z bytomia

Niepotrzebnie zakładasz nowy wątek trzeba było ciągnąć temat w tamtym. Twój reduktor to najprawdopodobniej Lovato robiony na zamówienie f-my Autronic i przez nią sygnowany. W każdym razie jest identyczny jak Lovato. Tak więc jest możliwe, że reduktor masz niby z Autronica. Elektronika to bingo f-my KME.
Podsumowując zestaw jak najbardziej poprawny, nie wiemy nic na temat miksera . Ale Twoje kłopoty z przełączaniem się na benę na pewno nie są związane z mikserem.
Już pisałem, że można podmienić na próbę przełącznik i będzie wiadomo czy to jest jego wina. Jeśli problem nie ustąpi to albo wadliwy montaż, albo uszkodzony komp LPG (to w pudełku z napisem Bingo S4...), albo źle ustawiony soft. Innej możliwości nie ma.
A zanim pójdziesz do sądu to proponuję złożyć na piśmie żądanie usunięcia usterki, albo demontażu instalacji na jego koszt i zwrot kasy. Dopiero potem ewentualnie idź do sądu.
A najlepiej odwiedź oddział PIH i pogadaj z inspektorem co możesz w tej sytuacji zrobić.

Dzięki CI za podpowiedż DANEK a będę dziłał tak jak napisałeś . O dalszych losach tego problemu będę CIĘ informował POZDRAWIAM jan z bytomia

Poszukałem , ta instalka to nie astorik tylko asterik tomasetto , ale i to mi mało mówi czy jest dobra czy byle co? POZDRAWIAM jan z bytomia

Chłopie podjedź do jakiego innego warsztatu, odżałuj 2 dyszki i poproś, żeby Ci sprawdzili co i jak, bo w ten sposób to tylko bałagan się robi. Będziesz miał pewność.

Witam.
Najważniejsze nie piszesz jakie masz problemy z tym autem na instalce.

Cytat:
2006-03-05 11:30:03, abcd1234 pisze:
WITAM WAS. gazownik zainstalował mi instalacje na której są symbole100 hp gos olit E8 67R-O1 3824 MOD.ATO7 F5731 ASTORIK GLASS przepraszam że tak piszę ale ja się wogóle nieznam ( gazownik wyczuł mnie że sie nieznam i powiedział mi że części instalacji poza kompem... są autronic a od WAS się dowiedziałem że autronic nie produkuje podzespołów inst.... poza kompem i sterownikami pisze bardzo prymitywnie i ogólnie ja to wiem i przepraszam) ,a komputar z emuletorem BINGO-S4 LAMBDA-SYSTEM K.M.E PROSZĘ WAS powiedzcie mi coś więcej na temat tej instalki . jutro jadę do gazownika bo auto 2tygodnie po założeniu inst...... poprostu nie działa i na drogę prawną z nim przejdę bo nie mam już cierpliwości. BARDZO WAS PROSZĘ I POZDRAWIAM.jan z bytomia . P.S. na inst.... pisze że jest włoska ( made in italia , sory za błędy_ auto laguna 1800 8v 98r.) KOLEDZY JESZCZE RAZ PROSZĘ DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM . jan z bytomia

Croma1, on pisał tyle, że lata i zakłada nowe wątki niepotrzebnie . Chodzi o to, że instalka sama się przełącza na benzynę w czasie jazdy na LPG, a jego gazownik nie może sobie z tym poradzić.
Już pisałem, że albo coś z połączeniami elektr. albo z elektroniką (komp, przełącznik). Ja tylko dzięki temu, że jestem w miarę na bieżąco to orientuję się o co biega .
A tyle razy pisałem, żeby nie zakładali nowych wątków jak już mają jeden bo się robi bajzel . A potem zdziwienie, że nikt nie chce pomóc . Oj coś chyba mam dzisiaj kiepski humor

WITAM. Byłem dziś u gazownika dałem mu ostatnią szanse na usunięcie usterki ( samoczynnie przechodzi z l.p.g. na b.p. podczas jazdy w ciągu 2 tygodni trzy razy coś przez 10/15 sekund coś piszczało z tyłu w okolicach zbiornika gazu lub zbirnika benzyny to się dzieje podczas jazdy , spytałem go jakiej marki mam parownik nie mógł mi jednoznacznie powiedzieć a na parowniku są jest naklejka z napisem ASTERIK a na parowniku wybite mod.AT07 100-HP GOS OLIT E8 67R 01 3824, jak na postoju przgazuje to w wydech tak jakby strzelało) Powiedziałem mu bardzo co myślę o nim a jeżeli nie zrobi jak powinno być to niech demontuje inst..... i kasę odda,zgodził sie.najbardziej mnie zbulwersowało jak powiedział mi po co panu wiedzieć jakiej marki jest parownik ja myślę że tomasetto a on że napewno nie , mówi ze AUTRONIK zleca innym firmom ale jakiej firmy ten parownik to nie wie. Mam z nim utrapienie . POZDRAWIAM jan z bytomia

WITAM. Po dwóch dniach walki gazownika z instalką ( którą montował ) a właściwie z problemami mam nadzieję że opanował sytuację chociaż do końca nie jestem pewny bo dopiero parę km. zrobiłem. Ale co najważniejsze ze nie gaśnie nie przełącza z l.p.g. na b.p. równo chodzi na wolnych obr. Powiedział mi że to wina przełącznika niesprawny od nowości, a poza tym sprawdził wszystke przewody inst.. klemy akumu.... itd. Mam nadzieję że ten problem będę miał z głowy. A wszystkim którzy mi doradzali BARDZO DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM jan z bytomia