MotoNews.pl

Wspomaganie kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zdycha mi wspomaganie kierownicy w Toyce 1,6 E z 1997. Czy mógłby mi ktoś podać informację gdzie ( i za ile ) mogę wymienić część ( prawdopodobnie pompę) na np. po regeneracji lub na wymianę lub kupić zamiennik?

Miałem coś podobnego --> dziwny metaliczny dźwięk przypewnych obrotach silnika. Na razie wymienili (i uzupełnili - brakowało przawie połowy) płyn w pompie i mam ciszę i spokój. Nie wiem na jak długo, ale zimę już przetrwało.

U mnie też wspomaganie działa ba słabo. Jak CI zdiagnozowano awarię? Czy podłączono pompę do manometru? Tak jest w instrukcji napraw, ale nie wiem czy serwis przestrzega procedur?

Pompa wspogmagania tak łatwo nie wysiada. Też zamówiłem używke i okazało sie że zupełnie niepotrzebnie chociaż miała już kilkanaście lat . Okazało się że winna była maglownica i wycieki płynu na niej. Dawniej dolewałem płynu co pare tygodni teraz juz rok nic nie dolewam. W serwisie Toyoty kwota kosmiczna około 2000 zł . Używka około 200 zł a maglownica 300 zł. Zobacz na ambit.pl . Ale najpierw muszą stwierdzić co jest przyczyną bo inaczej to wymiana w ciemno. Pozdrawiam.

Szanowny Perzan prawdopodobnie poprawnie zdiagnozował moją usterkę :zardzewiały krzyżak na przekładni, uff