Faluje na zimnym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem co to jest ten MAP ?????????? moze mi ktos napisze?

[ wiadomość edytowana przez: myllken dnia 2006-03-07 19:52:10 ]

A zobacz MAPa

napiscie co to jest ten MAP?

Czujnik mierzący podciśnienie w kolektorze ssącym...Dane z niego w połączeniu z danymi z czujnika temperatury zasysanego powietrza stanowią dane do obliczenia ilości paliwa wtryskiwanego do kolektora ssącego.....Czyli w pewnym sensie zastępują przepływomierz.

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2006-03-08 08:22:16 ]

wiec ten czujnik moze byc przyczyna falowania obrotow?czasami tez dostaje przy gaszeniu silnika lewe obroty ,ostatnio tez zaczyna falowac takze na cieplem szczegulnie gdy np. gwaltownie zachamuje(potrafi nawet zgasnac) a po przejechaniu kilku kilometrow zaczyna znowu normalnie chodzic no i tak wkółko,lewe obroty przy gaszeniu moga byc spowodowane zla dawka paliwa(nadmiarem) wiec to by sie zgadzalo bo ten czujnik jes za to odpowiedzialny

No i zgadza się. Wystarczy ściągnąć kody błędu z komputera. Powinno wyjść.

a jak mam to zrobic aby sciagnac blad z komputera?zabardzo sie w tym nie orientuje.podlanczalem ostatnio go pod kompa u elektromechanika ale do niczego nie moglismy dojcs

w którym miejscu jest ten czujnik?

u mnie o ile sie nie myle to ten czujnik jest w tylnej czesci kolektora i wygladem przypomina np. sonde,ale nie jestem pewien,bede chyba musial pojechac do kogos kto sie na tym zna dobrze,bo pojeci nie mam jak sciagnac kody bledow z kompa,a jazda nim gdy tak gubi obroty jest w......jaca

moze ktos moglby mi napisac co i jak pokolej zrobic z tym czujnikiem,moze jakies foty ktos ma dotyczace jego,bylbym bardzo wdzieczny