Nowy nabytek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witojcie,

Co prawda maiła być w następnym roku, ale trafiła się w tym. Jest to Kia Sportage, wersja Expedition Plus, rocznik 2005, silnik 2,0 CRDI(112KM).

Autkiem jeździ się super, silnik chętnie przyspiesza, zawieszenie fajnie tłumi nierówności. Poprostu na nasze drogi

Poniżej kilka fotek:

Aha radio będzie jutro zamontowane. 2 DIN- owy Clarion.

P.S Zamierzam zostać u was. Spodobało mi się tutaj

A moze cos wiecej? jakie wyposarzenie? czy to nowka czy uzywka? jezeli tak to jaki przebieg? no i jaka cena :d

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2006-05-25 18:28:18 ]

Wyposażenie:

-6 Air Bagów
-Climatronic
-ABS+TCS
-Kompas w lusterku
-Progresywne wspomaganie układu kierowniczego
To jest takie najważniejsze( Można sobie poczytać na Sportage.

Auto totalna nówka( w chwili odbioru miała jakieś 20km przebiegu).

Cena: 90kzł

[ wiadomość edytowana przez: szandrzej dnia 2006-05-25 18:45:22 ]

[ wiadomość edytowana przez: szandrzej dnia 2006-05-25 18:48:46 ]

90 tys uwazam ze sporo jak za kie i to z 2005 roku. Ja bym niekupil. Moje takie zdanie. Ana cholere tam kompas? teraz uzywa sie nawigacji
Ale nowka to nowka no i niezle wyposazona tylko pod noga jak dla mnie slabo ale pogratulowac zakupu

Sam nie wiem po co tam jest kompas.

Oprócz Kijanki brałem jeszcze pod uwagę:
-Citroen C5
-Skoda OctaviaII

C5 odpadło z powodu elektroniki, w jaką wyposażone jest to auto.
Octavia z powodu ceny(kosztowała tyle samo co Sportage, a miała uboższe wyposażenie).

O wyborze zdecydowały też dodatki, które dawał dealer gratis:
-opony zimowe(nowe kosztują ok. 2kzł)
-czujniki parkowania
-alarm
-dywaniki

[ wiadomość edytowana przez: szandrzej dnia 2006-05-25 19:20:57 ]

Nieprzesadzaj za 90 tys mial bys octavie 2.0 TDi 140 koni w wersji wyposazenie (lepszej) Ambiente i to z 2006 roku

Zrobiłem sobie przed chwilą konfigurację Octavii II 2.0TDI Konfiguracja. W wyposażeniu podobnym do Kijanki kosztuje ona 98kzł.

Pozatym Sportage ma napęd na 4łapy, i jest dużo większy od Octavii.

Nieprzesadzaj ze octavia w wersji ambiente jest duzo ubozsza. Tez patrzylem i twoja kia ma tylko 2 poduchy wiecej i kompas w lusterku za to niema schladzanych schowkow i innych dupereli ktore ma octaviano i 140 koni w dieslu i ponad 300 NM.
Wiem ze naped na 4 kola szczegolnie przyda sie zima i to duzy + jak dla mie jedyny +.

Wybrales jak wybrales ale jak wspomnialem 90 tys za kie z 2005 roku to jest bardzo duzo owiele wiecej jak chca za skode. Wazne ze autko ci sie poodba i jestes zadowolony. Oby dobrze sie spisywalo i bylo bezawaryjne. Pozdrawiam

A Esperak poszedł ?
Za ile ? Bo nawet się nim interesowałem

Cytat:
2006-05-25 20:51:45, DeeJay pisze:
A Esperak poszedł ? Za ile ? Bo nawet się nim interesowałem

Esperak poszedł za 6000zł. W poniedziałek po południu dałem ogłoszenie na OtoMoto, a we wtorek pojechałem sobie spokojnie do pracy i z Warszawy klient zawoził mnie już do Mińska.

P.S Czy to nie ty dzwoniłeś w sprawie Esperaka?? Pytam się, bo właśnie ktoś z Łodzi pytał się, czy udzielam się na forum?

Fajny wozik, ostatnio dokładnie przyglądałem się Nissan Patrol i swoją masą i wielkością jest dla mnie fascynujący, a ta Kia to jednak też spora i ładna terenówka. Mając do wyboru Octawię i tą Kię bez żadnego zastanowienia bym wziął Kia, bo to jednak auto uniwersalne i bezpieczne, no i wolałbym terenówkę zamiast osobówki. Samo nawet porównywanie ich nie ma sensu, bo to prostu dwa zupełnie różne auta.
Ciekawi mnie tylko czy utrzymanie terenówki jest dużo droższe niż auta osobowego (większe opony, spalanie itp.)

GRATKI!!!
Fajne autko!!!

na AK juz odpisałem a tu tylko dopiszę....

fajne to auto.. ale drogie

Czyżby Bartek się zbaczał wg posiadanego auta. Kiedyś złomiak był najlepszy, teraz skodówka jest najlepsza... a dla mnie najlepsze jest każde nowe auto!

Cytat:
Ana cholere tam kompas? teraz uzywa sie nawigacji

Pewnie na Stany (czyt. USA), bo tam sie nie mówi skręć w lewo tylko skręcasz na zachód...

A ile żłopie to cudo???

Czekam na wyniki spalania...

Chipuj to szybko...

Gratki.

Cytat:
2006-05-26 07:41:00, piotr_ek pisze:
Czyżby Bartek się zbaczał wg posiadanego auta. Kiedyś złomiak był najlepszy, teraz skodówka jest najlepsza... a dla mnie najlepsze jest każde nowe auto!

Skoda jest najlepsza, bo niemiecka

Cytat:
2006-05-26 09:52:27, -JACO- pisze:
Skoda jest najlepsza, bo niemiecka

No, tak jak Nokia jest fińska, Sony japońskie, a Volvo szwedzkie

Cytat:
2006-05-25 21:26:07, szandrzej pisze:Czy to nie ty dzwoniłeś w sprawie Esperaka?? Pytam się, bo właśnie ktoś z Łodzi pytał się, czy udzielam się na forum?

Ano ja

Cytat:
2006-05-26 10:02:49, piotr_ek pisze:
No, tak jak Nokia jest fińska, Sony japońskie, a Volvo szwedzkie

Przepraszam, niedawno sprzedawałem starą cegłę nokii i była fińska...
Pzdr. P.