Końcówki wtrysków i efekty.. HELP !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie warto czy nie ?? mam przejechane 260tys bez wymiany końcówek i ostatnio zaczyna mnie niepokoić, że auto więcej pali. Czy wymiana końcówek pomoże zmniejszyć splanie, widac po wymianie jakis efekt cy różnicy brak ?? Ile mogą kosztowac końcówki wtrysków. Może ktoś pomoże

^^up^^ może jednak ktoś pomoże ??

rozumiem że to D ,.
- JAKI UKłAD PALIWOWY ? LUKSA ?? BOSCH-a ??
lukas --> wtrysk ok 100zł
bosch --> wtrysk ok 70zł
jak wtryski leje więcej pali , ślicznie okolice zadymia na czarno wolniej sie przemieszcza auto i wogle jest NORMALNIE inaczej !!

pompa wtryskow i układ LUCAS, puści dym dopiero jak mocno i gwałtownie wdepne gaz. 100zł za sztukę czy za komplet ?? wystarczy wymienić same końcówki ?

a nie lepiej najpierw sprawdzić czy wtryski leją? jak nie masz dymu to mało prawdop. a jak mu dasz w d... to każdy dieslak dymi
posprawdzaj inne rzeczy, może czas na new filtry? może układ zapowietrz. i też będzie więcej palił. Pisz co i jak i będziemy gdybac

myślałem cały czas, że sprawa dużego spalania to efekt mojej ciężkiej nogi, ale ostatnio przy bardzo delikatnej jeździe ( obroty 2000-3000/min, zmiana biegów przy 2500/min) autko i tak pali troche ponad 7 litrów Jak sprawdzic czy wtryski leją czy nie ?? znam się na autach, ale z wtryskami się jeszcze nie bawiłem więc nie chce nic spierd...... Filrt paliwa wymieniony 5tyś km temu, powietrza jakieś 15 tys temu ( jutro zobacze jak wyglada i wyczyszcze, a jak nie to nowy) Hmmmmm układ zapowietrzony ?? kilka razy skończyło mi się paliwo, ale odpowietrzałem tą śrubka przy filtrze ( wygląd smarownika) i przez wyjęcie od pierwszego wtrysku węzyka od powrotu paliwa, autko pali na dotyk (czasami po odpaleniu zgaśnie ale jak dodam tylko gazu i puszcze to chodzi oki) osiągi ma jak na diesla całkiem niezłe ( mierzony czas od 0-100 ok 13.75s, coprawda stoperam) Jakieś inne pomysły. Aha koła kulają się lekko więc nie ma oporów toczenia.

^^ UP ^^

zapowietrza sie inaczej, przewód ma jakąś dziurke i zasysa powietrze i idzie z pęcherzykami do pompy. Może być też nieszczelny filtr albo obudowa

Wrzucę do Pytań i...

Wtryski sprawdzisz tylko w specjalnej "maszynie". Jest tam możliwość sprawdzenia po pierwsze ciśnienia otwarcia wtrysku, a po drugie - właśnie tego, jak wtrysk rozpyla paliwo. Koszt wymiany 4 końcówek w dieslu nie powinien przekroczyć 200-250PLN. Potem trzeba wyregulować podkładkami ciśnienie otwarcia i następne 200kkm pojadą...