Dioda od gazu swieci a gazu nie ma jest tylko benzyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosba o pomoc jak w tytule. Gaz zniknal podczas jazdy zaczelo cos pstykac i wlaczyla sie benzyna a dioda sygnalizujaca jazde na gazie dalej swieci czyli informuje mnie ze jade na gazie a w rzeczywistosci jade na benzynie, gdzie szukac błędu?

Przede wszystkim - jaki silnik i jaka instalka

U mnie (II gen) działo się tak, że skakał pomiędzy gazem, a benzyną, jak jechał na benie, to kontrolka z gazu migała. Winna była cewka, któa podawała zbyt małe napięcie i komp z gazu odczytywałto jako wyłączenie silnika. Trzeba było pzepiąc się na inną cewkę i jeździ.

Cytat:
2006-03-21 17:18:50, Snale pisze:
Przede wszystkim - jaki silnik i jaka instalka U mnie (II gen) działo się tak, że skakał pomiędzy gazem, a benzyną, jak jechał na benie, to kontrolka z gazu migała. Winna była cewka, któa podawała zbyt małe napięcie i komp z gazu odczytywałto jako wyłączenie silnika. Trzeba było pzepiąc się na inną cewkę i jeździ.

rs2000 instalacja drugiej generacji

a jeszcze jakbyś firme podał instalacji o szczególnie przełącznika..........
Jeżeli jest to przełącznik firmy BRC to pewnie styk się przepalił na przewodzie doprowadzającym napięcie na zawory gazowe.......
musisz sprawdzić czy na przewodzie zielonym lub czasem niebieskim(zależnie od firmy) pojawia się 12V po przejściu na gaz
jak coś to możesz jeszcze pytać

Cytat:
2006-03-21 18:21:37, djtados pisze:
a jeszcze jakbyś firme podał instalacji o szczególnie przełącznika.......... Jeżeli jest to przełącznik firmy BRC to pewnie styk się przepalił na przewodzie doprowadzającym napięcie na zawory gazowe....... musisz sprawdzić czy na przewodzie zielonym lub czasem niebieskim(zależnie od firmy) pojawia się 12V po przejściu na gaz jak coś to możesz jeszcze pytać

Instalacja Lovato, a ten niebieski lub zielony przewod idzie od przelacznika?

jeżeli to jest lovato bez komputera to przewód niebieski przy przełączniku w środku