SMS: Słowa Można Sfałszować

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
>>reportaż<<

szczeka mnie opadla

Cytat:
2006-03-07 18:48:58, cezariusz pisze:
>>reportaż<< szczeka mnie opadla

Mię tysz !!....

Witamy w MATRIXIE

O fuck
Przeczytalem jednym duszkiem i teraz chyba zaprzestanę wysyłac SMS-y

Cytat:
2006-03-08 08:29:45, kisztan pisze:
O fuck Przeczytalem jednym duszkiem i teraz chyba zaprzestanę wysyłac SMS-y

Zaprzestań używać tel. kom. ha ha ha haaaa

Witam
Co do tych SMS'ów, to może troszkę dorzucę.
Wiadomo, wgranie zmienionego SMS'a z PC do komórki jest trywialne (no powiedzmy nie dla wszystkich) i jak najbardziej możliwe- nie podlega to dyskusji.
Co do wysyłania SMS'a i podszywania się pod kogoś innego sprawa nie jest tak trywialna. Wg mnie, narazie do tej niebezpiecznej "zabawy" wykorzystywane są sieci operatorów zagranicznych, którzy z jakiś powodów mają luki w systemie lub też nie dostoswali swoich systemów do wymogów międzynarodowych. Otwartość rynku telekomunikacyjnego na nowych operatorów powoduje duży bałagan który wykorzystują sprytni "hakerzy". Zauważcie, ze jeśli jest jakis operator , który "umożliwia " z jakiś powodów (może nawet o tym nie wie) podmianę numeru strony A (wysyłającej), to jeśli możliwy jest rooming (międzyoperatorski, także zagranicę) to nic nie stoi na przeszkodzie, aby spreparowanego SMS'a dostarczyć na praktycznie dowolną komórkę w dowolne miejsce na świecie.
Niestety, w polskich sądach taki SMS jest dowodem w sprawie i można za coś takiego beknąć. Powiem szczerze, ze narazie nie zastanawialem się jakmożna się z takiej sytuacji wybronić przed dyletantami sądowymi. Jeśli pokażę, że potrafię wysłac takiego SMS'a, to jest potencjalny dowód że to zrobiłem, jak nie pokaże to też jest przechlapane. CHociaż w pierwszym przypadku zostanie zasiane ziarno niepewności.
W artykuje napisano też, że został złamany jakiś protokół. Ja zawsze wychodzę z założenia, że wszystko jest do złamania (jeśli chodzi o strefę informatyki), pytanie jest tylko jak szybko to się stanie.

Witam, co do łamania zabezpieczeń: cła kryptografia opiera się tlko na jednym założeniu - wsystko da się złamać, kwestia opłacalności i czasu.
Teoretycznie szyfr 512 bitowy jest nie do przejścia dla nowoczesnych superkomputerów (potrzeba kilkanaście wieków!!! obliczeń w celu złamania). Kiedyś sprytni studenci udowodnli, że nie do końca Owszem jeden superkomputer nie dał rady, ale od czego dobrodziejstwa internetu: połączyli setki komputerów i komputerków w jeden mega komputer i złamanie kodu 512b zajęło coś koło godziny
Dla smaczku dodam, że stanardowe transakcje internetowe (banki, zakupy itp) są szyfrowane 128 bitowym kodem. Całość zakłada, że te połączenia są na tyle krótkie, że nie opłaca się ich łamać

Bezpieczeństo świata teleinformatycznego to fikcja drodzy Koledzy i Koleżanki...

Niektóre banki stosują zamiast haseł karty kodów jednorazowych, a to mozesz sobie deszyfrować. Mozna to nawet bez kodowania puscic

już od 9,9 na allegro

Cytat:
2006-03-11 18:04:07, basis pisze:
już od 9,9 na allegro

ten program działa
Właśnie dostałem od "Basis" nieprzyzwoitego smsa

Nie ściemniaj